Компании

все компании

"Сентравіс" інвестує у виробництво понад EUR3,5 млн

26 вересня 2023 року, 16:14
ПрАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн" (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., інвестує у виробництво і розвиток компанії в поточному році понад EUR3,5 млн.

Згідно з пресрелізом компанії у вівторок, начальник служби з технічного розвитку "Сентравіса" Олександр Гріпас повідомив, що у 2022 році "Сентравіс" зосередився на адаптації до роботи в умовах повномасштабної війни.

"Нам вдалося швидко перебудуватися і зберегти високий рівень виробництва та експорту. Цього року команда вирішила відновити інвестиції. Загалом плануємо вкласти понад EUR3,5 млн у модернізацію та розвиток виробничих потужностей. Більшу частину інвестицій освоєно, зараз роботи тривають", - зазначив він.

При цьому уточнив, що основні напрямки інвестицій: енергетична модернізація, насамперед, це заходи з енергоефективності та зменшення споживання електроенергії.

Компанія посилює можливості для роботи в умовах обмежень постачання електроенергії. Уже запущено систему технологічного обліку, суттєво зменшено споживання е/е, на деяких ділянках виробництва - до 30%. Також тривають роботи з безперебійного забезпечення підприємства водою після підриву Каховської ГЕС.

Крім того, компанія спрямовує кошти в екологічну модернізацію та зменшення впливу на довкілля. Так, було проведено реконструкцію ділянки хімічної обробки труб, запущено систему спеціалізованого програмного забезпечення для моніторингу хімічних показників, налагоджено систему зворотного циклу водопостачання на окремих одиницях технологічного обладнання.

Інвестиції також спрямовуються в модернізацію невиробничої інфраструктури - до цього напряму входять ремонт приміщень, доріг, дощової каналізації, покрівель тощо.

Окремий інвестиційний проєкт - запуск і розвиток нового виробництва в Ужгороді. Компанія створює в Закарпатті один із провідних центрів із виробництва інструментальних труб для автомобілів. Незабаром планується придбати ще один, уже третій прокатний стан.

Пресслужба нагадує, що новий об'єкт почав працювати в лютому поточного року і вже вийшов на обсяг виробництва близько 255 тис. метрів труб/місяць або понад 60 тонн. Основні клієнти - відомі світові автовиробники, зокрема Volkswagen, Audi, BMW, Chevrolet.

"Без інвестицій не буде розвитку. Тому ми знаходимо можливості для інвестування, незважаючи на складні умови роботи. Наприкінці року оцінимо весь обсяг робіт і плануватимемо на 2024 рік. Важливо не зупинятися і давати нашим клієнтам відповідний рівень якості та сервісу", - наголосив генеральний директор "Сентравіса" Юрій Атанасов, якого цитує прес-служба.

"Сентравіс" заснований 2000 року, входить до десятки найбільших виробників безшовних нержавіючих труб у світі. Його основні виробничі потужності розташовані в Нікополі (Дніпропетровська обл.), 2023 року відкрилася філія компанії в Ужгороді.

На підприємстві працює понад 1400 осіб.

Географія поставок компанії перевищує 50 країн світу. Нині "Сентравіс" має офіси в США, Німеччині, Італії, Швейцарії, Польщі, Об'єднаних Арабських Еміратах. "Сентравіс" співпрацює з Benteler Automotive, Buhlmann Group, Webco - з різними компаніями на різних континентах.

Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ "Нікопольський завод нержавіючих труб", сервісних і торгових компаній ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "ЮВІС". Його акціонерами є члени сім'ї Атанасових. У власності Centravis Ltd. перебуває 100% акцій ПрАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн".




Просмотров: 204
Другие новости