Компании

все компании

Нафта дешевшає, Brent біля $92,54 за барель

26 вересня 2023 року, 17:39
Ціни на нафту продовжують знижуватися у вівторок на тлі побоювань з приводу світової економіки та високих процентних ставок у США.

Листопадові ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:47 кв подешевшали на $0,75 (0,8%) - до $92,54 за барель.

Котирування листопадових ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,77 (0,86%) - до $88,91 за барель.

Раніше у вересні ціни на нафту досягали річних максимумів на новинах про те, що Саудівська Аравія і Росія продовжують добровільні обмеження на видобуток.

Однак минулого тижня Федеральна резервна система (ФРС) дала зрозуміти, що відсоткові ставки можуть бути знову підвищені і можуть залишатися на високих рівнях протягом довгого часу. У зв'язку з цим невизначеність щодо перспектив попиту на нафту останнім часом посилилася.

Тим часом "пропозиція нафти, як очікується, буде відставати від попиту в найближчому майбутньому, і тому періоди слабкості котирувань, навіть сильної слабкості, навряд чи триватимуть довго", написав аналітик брокерської компанії PVM Oil Associates Тамаш Варга.

Дуглас Лоулер, глава нафтовидобувної компанії Continental Resources, вважає, що ціни на нафту можуть досягти рівня $120-150 за барель за умови, що видобуток не почне зростати.

Американський інститут нафти (API) у вівторок опублікує дані про тижневу динаміку нафтових запасів у країні, а в середу офіційну статистику представить Міненерго. Трейдери в середньому очікують скорочення резервів нафти за тиждень на 1,65 млн барелів, вказує Trading Economics.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 219
Другие новости