Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Азії знизилися

26 вересня 2023 року, 15:57
Фондові індекси найбільших країн Азії у вівторок знизилися, одним із негативних чинників залишаються проблеми у сфері житлової нерухомості Китаю.

Девелопер China Evergrande днем раніше повідомив регуляторів про скасування узгодженого в березні плану реструктуризації заборгованості на суму $35 млрд через гірші, ніж очікувалося, продажі. Компанія повідомила про намір знайти новий спосіб скорочення боргу. Якщо нової угоди про реструктуризацію не буде досягнуто, кредитори можуть подати позов про ліквідацію фірми, зазначають експерти.

У вівторок Guangdong Adway Construction, що надає послуги з внутрішнього і зовнішнього оздоблення та дизайну, подала заяву про банкрутство до суду Шеньчженя через неможливість розплатитися за боргами. На кінець травня борги компанії перевищували 668 млн юанів ($91 млн). План реструктуризації боргу передбачає продаж зарубіжних активів.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів зменшився на 0,4%. Гонконгський Hang Seng впав на 1,5% - до мінімуму за десять місяців.

Найзначніше зниження серед компонентів Hang Seng показали акції виробника оптики і мікроелектроніки Sunny Optical Technology Group, що подешевшали на 5,6%, Li Ning і Anta Sports, які випускають спортивну продукцію, - на 5,2% і 4,2% відповідно, автомобільної BYD - на 3,5%, девелоперів New World Development і Longfor Group - на 3,7% і 3,3% відповідно, фармацевтичної Sino Biopharmaceutical (SPB: 1177) - на 3,1%.

Також подешевшали папери ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - на 0,5% і 2,7% відповідно, розробника ігор Netease Inc. - на 0,8%, нафтової PetroChina Co. (SPB: 857) - на 0,7%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,5%.

До числа нечисленних компаній, які продемонстрували підвищення котирувань акцій, увійшли Baidu Inc. - на 0,9%, мережа ювелірних магазинів Chow Tai Fook Jewellery Group - на 2,9%, фармацевтичні Hansoh Pharmaceutical і Sinopharm Group - на 3% і 0,7%.

Значення японського індексу Nikkei 225 опустилося на 1,1%.

Лідерами зниження виступили акції фармацевтичних Eisai і Daiichi Sankyo, які подешевшали на 5,2% і 4,3% відповідно.

Крім цього, впала вартість паперів технологічних компаній, зокрема Tokyo Electron (-3,7%), NEXON (-2,9%), Advantest (-2,2%) і Renesas Electronics (-2,75%).

Тим часом збільшилися котирування акцій представників фінансової сфери, включаючи Fukuoka Financial Group (+2,3%), Japan Exchange Group (+2,4%), Sumitomo Mitsui Financial Group (+1,6%), Concordia Financial Group (+1,2%), а також транспортних компаній Mitsui O.S.K. Lines і Kawasaki Kisen Kaisha - на 2,1%.

Південнокорейський індекс Kospi за день впав на 1,3%.

Котирування акцій Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, опустилися на 0,6%, авіакомпанії Korean Air Lines - на 0,2%, сталеливарної Posco і автовиробника Hyundai Motor - на 1,1%.

Австралійський S&P/ASX 200 втратив 0,5%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилася на 1,9% і 2% відповідно.

Ціна паперів золотодобувної St. Barbara Ltd. зменшилася на 2,6%.

Котирування акцій MGC Pharmaceuticals злетіли на 25%. Австрало-британська біофармацевтична компанія оголосила про те, що 25 жовтня проведе голосування акціонерів для схвалення плану реструктуризації. Він дасть змогу забезпечити довгострокове фінансування і відновити вартість бізнесу, зробивши компанію більш привабливою для інституційних інвесторів, пише MarketWatch.




Просмотров: 176
Другие новости