Компании

все компании

Запоріжкокс інвестує 180 млн грн у капремонт обладнання коксового цеху

23 вересня 2023 року, 12:27
ПрАТ "Запоріжкокс", один з найбільших в Україні виробників коксохімічної продукції, що входить до групи "Метінвест", у 2023 році продовжує виконання річної програми з капітального оновлення виробничих потужностей коксового цеху з обсягом інвестицій 180 млн грн.

Згідно з прес-релізом, у рамках реалізації програми оновлення виробничих потужностей "Запоріжкокс" реалізує черговий етап капремонту коксової батареї №2.

Так, у червні розпочато перекладання п'яти простінків камер коксування, виконується керамічне наплавлення печей. Капремонт проводиться в умовах діючого виробництва, що дає змогу підтримувати заплановані обсяги виробництва. На комплексі КБ №2 також проводиться ремонт вагона гасіння і коксовиштовхувача, оновлення допоміжних майданчиків і залізничних колій.

На коксовій батареї №5 завершено ремонт коксовиштовхувача, монтаж рукавних фільтрів і повітропроводів. Фахівцями цеху спільно з підрядниками виконується капітальний ремонт вуглезавантажувальної машини і вагона гасіння.

"Проведення ремонту коксових батарей і допоміжного обладнання цеху - системна робота, від якої залежить життєдіяльність підприємства в умовах воєнного часу. Серед комплексу заходів, що забезпечують постійну роботу камер, - використання керамічного наплавлення печей. Ця технологія дає змогу підтримати роботу камер і водночас виконати міцнішу герметизацію швів камер коксування, підвищити термостійкість усієї вогнетривкої кладки", - зазначив генеральний директор "Запоріжкоксу" Олександр Бехтер, якого цитує прес-служба.

Головним підрядником ремонту виступає завод "Запоріжвогнетрив", який з початком повномасштабної війни розширив лінійку вогнетривів для коксових батарей "Запоріжкоксу" і опанував процес їх футерування.

Як повідомлялося, "Запоріжкокс" за 8 місяців 2023 року збільшив виробництво доменного коксу на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 572,3 тис. тонн з 466,7 тис. тонн.

"Запоріжкокс" у 2022 році знизив виробництво доменного коксу на 11,9% порівняно з 2021 роком - до 737,4 тис. тонн, зокрема в грудні вироблено 70,8 тис. тонн коксу.

"Запоріжкокс" виробляє близько 10% коксу, що випускається в Україні, володіє повним технологічним циклом переробки коксохімічних продуктів. Крім того, випускає коксовий газ і пековий кокс.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 264
Другие новости