Компании

все компании

Україна запустить ринок послуг із гуманітарного розмінування

23 вересня 2023 року, 10:26
Україна запустить ринок послуг із гуманітарного розмінування через систему Prozorro, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Україна запустить ринок послуг із гуманітарного розмінування через систему Prozorro. Зокрема, розробляємо механізм компенсації аграріям і стратегічним підприємствам витрат на розмінування. Створюємо прозорий ринок послуг з розмінування. Якщо аграрна чи інша компанія через Prozorro закуповує послугу розмінування, то отримує цю послугу і відповідний сертифікат від офіційно ліцензованого оператора. Тоді держава буде повністю або частково компенсувати витрати", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

За словами прем'єра, такий підхід має суттєво прискорити процес очищення земель там, де це можливо.

"У проєкті бюджету на 2024 рік ми заклали 2 млрд грн. на гуманітарне розмінування. Пілотний конкурс із продажу послуг розмінування вже пройшов у Житомирській області. Держава заощадила 100 тис. грн бюджетних коштів.

"Також у середині жовтня в Хорватії плануємо провести Міжнародну донорську конференцію з гуманітарного розмінування України. За її результатами очікуємо залучення додаткових фінансових ресурсів від донорів на цей напрям", - підсумував він.





Просмотров: 229
Другие новости