Компании

все компании

У світі зростає кількість звільнень в IT-компаніях

23 вересня 2023 року, 22:10
Понад 236 тис. працівників технологічної сфери у світі втратили роботу з початку 2023 року, показує дослідження порталу Layoffs.fyi.

Дані свідчать про те, що кількість скорочень у техсекторі за підсумками 2023 року значно перевищить показник за минулий рік. Так, з початку цього року 1,019 тис. техкомпаній скоротили 236,495 тис. осіб. За підсумками минулого року 1,024 тис. компаній звільнили 154,34 тис. співробітників, повідомляє Layoffs.fyi.

Зокрема минулого тижня виробник телекомунікаційного обладнання Cisco Systems Inc. анонсував звільнення 350 співробітників, а на початку вересня про скорочення штату на 10% оголосила стримінгова компанія Roku Inc. Її штат на кінець минулого року налічував близько 3,6 тис. осіб.

До числа техкомпаній, які оголосили про звільнення цього року, входять американські Amazon.com Inc., Electronic Arts, Palantir Technologies, Twilio Inc., DocuSign Inc., DocuSign Inc., Salesforce Inc., Zoom Video Communications, eBay, Dell Technologies, PayPal Holdings, International Business Machines, Intel Corp., Microsoft Corp., Alphabet Inc., а також німецька SAP і шведська Spotify Technology.




Просмотров: 315
Другие новости