Компании

все компании

Метінвест підвищив зарплати співробітникам, відновивши чисельність персоналу і продуктивність

23 вересня 2023 року, 10:39
Гірничо-металургійній групі "Метінвест" вдалося збалансувати чисельність персоналу і продуктивність виробництва, що дало змогу наблизитися до довоєнного рівня зарплат, заявив генеральний директор компанії Юрій Риженков, коментуючи delo.ua входження до списку п'яти найкращих роботодавців України за версією журналу "ТОП-100. Рейтинги найбільших".

За його словами, темпи руху зарплат на підприємствах групи різні, але компанія знаходить можливості впроваджувати дієві мотиваційні системи, тож доходи співробітників зростають, а ситуація в компанії стабілізується.

Топ-менеджер констатував, що війна нищівно увірвалася в бізнес "Метінвесту". Компанія втратила контроль над металургійними підприємствами в тимчасово окупованому Маріуполі. Також довелося призупинити роботу коксохімічного заводу в прифронтовій Авдіївці. Група була змушена кардинально перебудувати виробничу діяльність, створити абсолютно нову логістику і знайти альтернативні шляхи для експорту продукції.

Ще одним викликом для компанії з початку війни стала масова міграція персоналу та відчутна втрата його кваліфікації. Значна частина співробітників "Метінвесту" виїхала в інші регіони або країни, змінила професію чи спеціалізацію або просто не може працювати за таких умов. Крім того, вже понад 10% співробітників "Метінвесту" (понад 8 тис. співробітників) служать у Збройних силах України.

На думку СЕО, все це значно зменшує не тільки потенціал українського гірничо-металургійного комплексу загалом, а й групи "Метінвест" зокрема. Він наголосив, що відтік людського капіталу надто ускладнює утримання поточних обсягів виробництва та його відновлення в майбутньому, тому компанія величезну увагу приділяє реінтеграції працівників, які повертаються на роботу з війни.

"Компанія спрямовує на підтримку співробітників максимум ресурсів. Ми маємо переконатися, що наші люди перебувають у безпеці, наскільки це зараз можливо, отримують гідну оплату праці та мають умови для професійного розвитку", - сказав Риженков.

При цьому наголошується, що компанія зацікавлена в тому, щоб військові та цивільні, які віддали своє здоров'я в боротьбі з агресором, якнайшвидше повернулися до повноцінного життя і з найменшим дискомфортом. "Саме такі можливості постраждалим надає обладнання для ранньої вертикалізації, яке відтепер доступне в Україні завдяки ініціативі "Рятуємо життя", - уточнила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом групи "Метінвест" Тетяна Петрук.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 287
Другие новости