Компании

все компании

Світова організація торгівлі опублікувала текст позовів України на дії Польщі, Угорщини. Словаччини

22 вересня 2023 року, 19:35

Світова організація торгівлі (СОТ) опублікувала в четвер запит України на проведення процедури врегулювання спору після того, як Польща, Угорщина та Словацька Республіка заборонили імпорт низки українських сільськогосподарських товарів, повідомляє Bloomberg.

"Запит України на проведення консультацій є першим офіційним кроком у тривалому процесі врегулювання спору в СОТ і може перерости в першу справу в цій організації, коли Україна виступатиме позивачем проти членів ЄС", - написала агенція і нагадала, що Україна одночасно працює над приєднанням до блоку 27 країн.

Згідно з копією скарг, опублікованих на сайті СОТ, Україна стверджує, що заборони порушують різні положення угоди СОТ про сільське господарство і генеральної угоди про тарифи і торгівлю.

У трьох країн є 60 днів, щоб почати консультації з Україною. Якщо це не вирішить проблему, Київ може вимагати створення комісії СОТ.

Перш ніж справа пройде через систему вирішення спорів СОТ, може знадобитися кілька років. Навіть якщо Україна виграє спір, три інші країни теоретично можуть накласти вето на його результат, оскарживши рішення в апеляційному органі СОТ.

https://www.wto.org/english/news_e/news23_e/ds619_620_621rfc_21sep23_e.htm


теги: СОТ



Просмотров: 295
Другие новости