Компании

все компании

Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Албанії

21 вересня 2023 року, 11:08
Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою і запросив представника цієї країни долучитися до підготовки Глобального саміту миру, повідомила прес-служба глави Української держави.

"На полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем'єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою. Албанія головує в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй протягом вересня поточного року", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента України в середу.

Як зазначається в повідомленні, Зеленський "високо оцінив внесок Албанії у протидію повномасштабній російській агресії, зокрема в рамках непостійного членства країни в Раді Безпеки ООН".

Зеленський також висловив подяку за послідовну позицію Республіки Албанія щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, а також за рішення албанського уряду про надання практичної допомоги Україні.

Як повідомляється, президент поінформував прем'єр-міністра Албанії про ситуацію на полі бою і розповів про виклики, пов'язані з мінуванням величезних територій. Сторони обговорили допомогу балканських країн у відновленні та реконструкції України.

Зеленський також поінформував Еді Раму про "зусилля нашої держави щодо консолідації міжнародної підтримки Української формули миру. Президент запросив представника Албанії долучитися до наступної зустрічі на рівні радників та до підготовки Глобального саміту миру"

"Президент подякував Албанії за приєднання до Спільної декларації G7 про підтримку України. Цей документ, зокрема, є основою для подальших двосторонніх угод між Україною та її партнерами", - наголошується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі президент України та прем'єр-міністр Албанії підписали спільну декларацію про підтримку євроатлантичної інтеграції України.




Просмотров: 156
Другие новости