Компании

все компании

Курс долара США зміцнюється до євро і фунта

21 вересня 2023 року, 11:59
Курс долара США зміцнюється до євро і фунта стерлінгів вранці в четвер, інвестори оцінюють засідання Федеральної резервної системи (ФРС), що завершилося напередодні.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, зростає під час торгів на 0,33%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,2%.

Федрезерв очікувано залишив ключову процентну ставку на рівні 5,25-5,5% річних.

Тим часом точковий графік прогнозів (dot plot) - діаграма, що відображає індивідуальні очікування членів ради керівників ФРС і голів федеральних резервних банків (ФРБ) щодо відсоткових ставок, - показує, що 12 із 19 керівників американського ЦБ очікують на ще одне підвищення ставки цього року.

Голова ФРС Джером Пауелл заявив під час прес-конференції за підсумками засідання, що Федрезерв готовий знову підняти ставку, якщо це буде потрібно. Пауелл також зазначив, що "м'яка посадка" економіки США не є його базовим сценарієм, хоча й можлива.

Пара євро/долар за даними на 9:20 кв торгується на рівні $1,0641 порівняно з $1,0662 на закриття попередньої сесії. Євро втрачає близько 0,2% і торгується поблизу мінімуму за 26 тижнів, пише Trading Economics.

Курс фунта до долара також знижується приблизно на 0,2%, фунт торгується на позначці $1,2318 проти $1,2344 у середу.

У четвер стануть відомі підсумки засідання Банку Англії. Аналітики, як і раніше, вважають, що британський ЦБ підвищить базову ставку на 25 б.п., до 5,5%, хоча після вчорашніх даних, що вказали на несподіване сповільнення інфляції у Великій Британії в серпні, ймовірність збереження ставки на попередньому рівні дещо зросла.

Тим часом у парі з ієною долар стабільний і коштує 148,31 ієни проти 148,34 ієни за підсумками минулої сесії. Банк Японії розпочав засідання в четвер і завершить його вранці в п'ятницю.




Просмотров: 136
Другие новости