Компании

все компании

Олександр Комаров, Київстар:«Я радий, що наша материнська компанія VEON завершує вихід з російського ринку»

20 вересня 2023 року, 18:05

Президент оператора електронних комунікацій «Київстар» Олександр Комаров підтвердив плани материнської компанії VEON повністю вийти з російського ринку не пізніше середини жовтня 2023 р.

Як вважає Олександр Комаров, вихід з російського ринку матиме позитивний вплив на материнську компанію. «Не дивлячись на те, що бізнес на російському ринку приносив групі компаній VEON майже половину її річного доходу, акціонери і менеджмент прийняли правильне рішення і ми в Київстар його категорично підтримуємо», - cказав президент Київстару.  Водночас він відзначив, що VEON розширює свої інвестиційні плани в Україні. Так, компанія виділила 600 мільйонів доларів для відбудови телеком інфраструктури і розвитку в Україні сучасних телекомунікаційних технологій упродовж трьох років.

Як розказав Олександр Комаров, VEON розпочав підготовку до виходу з росії ще в листопаді 2022 року.  Групі компаній із головним офісом в Нідерландах знадобився тривалий час для виконання численних юридичних процедур і вимог регуляторів ЄС, США та Великобританії,  оскільки VEONє в лістингу фондових бірж Nasdaq(США) та Euronext(ЄС) і має акціонерів у США, країнах Євросоюзу та Великобританії.  

Зокрема, регуляторні органи США, Євросоюзу та Великобританії надали свої дозволи на здійснення операцій з акціями VEON і сприяли виходу Групи з росії.  Ці дозволи включають загальну ліцензію і дві спеціальні ліцензії від Управління по контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США  (OFAC), яке відповідає за виконання режиму санкцій. 

Незважаючи на те, що 100% акцій Київстару належить міжнародній телекомунікаційній групі VEON зі штаб-квартирою в Нідерландах, український телеком оператор є повністю автономним у своїй діяльності. Практично усі ключові рішення в компанії приймає рада директорів, керуючись законодавством України. Від початку повномасштабного вторгнення росії, Київстар вже інвестував у розвиток телеком ринку країни 8,2 млрд грн, сплатив державі 15,2 млрд грн податків, а також надав підтримки державним органам, військовим, органам безпеки та правопорядку в розмірі понад 1,4 млрд грн, у тому числі оператор протягом повномасштабної війни надав абонентам бонусів і послуг без додаткової оплати на суму 577 млн грн. 

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2023 року обслуговував 24,1 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству і країні долати складнощі військового часу. Від початку повномасштабної війни компанія виділила понад 1,4 млрд грн допомоги державі, військовим, суспільству, абонентам. Єдиний акціонер Київстару – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться у вільному обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар більше 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією.





Просмотров: 318
Другие новости