Компании

все компании

Бельгія підтверджує участь у підготовці українських пілотів для F-16

17 вересня 2023 року, 17:03
Міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер заявила, що федеральний уряд підтвердив у п'ятницю участь бельгійської сторони в підготовці українських пілотів для управління багатоцільовими винищувачами F-16.

"Поряд із цим важливим внеском у підготовку та введення в експлуатацію винищувальної авіації, наш уряд офіційно висловлює свою підтримку сприяння створенню цього нового потенціалу, необхідного для модернізації українських збройних сил", - цитує телеканал RTBF комюніке, поширене міністром.

За її словами, Бельгія таким чином діє в рамках "коаліції F-16", очолюваної Нідерландами та Данією, з метою підготовки українських пілотів і в перспективі поставок бойових літаків цього типу Україні.

Найближчими тижнями Міноборони Бельгії направить трьох військовослужбовців до центру підготовки українських пілотів F-16 у Данію, повідомила Дедондер.

У 2024 році бельгійська сторона розмістить у Данії два тренувальні літаки типу F-16B, а також підрозділ із півсотні військових - головним чином із технічного складу для обслуговування винищувачів.




Просмотров: 225
Другие новости