Компании

все компании

Проєкт держбюджету передбачає понад 12 млрд грн на Мінвідновлення та понад 26 млрд грн на Держагентство відновлення

16 вересня 2023 року, 10:07
Проєкт державного бюджету на 2024 рік передбачає фінансування Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) в розмірі 12,5 млрд грн, а Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури - 26,3 млрд грн.

Відповідний документ опублікував народний депутат Ярослав Железняк у Телеграм-каналі в п'ятницю.

Згідно з проектом закону, апарату Мінвідновлення пропонується виділити 2,4 млрд грн. Державній інспекції архітектури та будівництва пропонується виділити на 2024 рік 147,8 млн грн. На створення Містобудівного кадастру в держбюджеті передбачено 47 млн грн.

Проєкт передбачає збільшення статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) на 23,9 млн грн, а також надання йому фінансової підтримки в розмірі 6,1 млн грн. На часткову компенсацію відсоткової ставки за іпотечними кредитами молодих сімей передбачено 5,8 млн грн.

На реалізацію проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE) у держбюджеті пропонується передбачити 82,8 млн грн, а також у вигляді субвенції місцевим бюджетам - 248,4 млн грн.

На субвенції місцевим бюджетам планують виділити 9 млрд грн, з яких 4,5 млрд грн - на реалізацію проєктів у рамках Програми відновлення України; 2,3 млрд грн - на реалізацію проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України; 519,5 млн грн - на відновлення об'єктів критичної інфраструктури в рамках реалізації "Проєкту розвитку міської інфраструктури - 2" спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).

Крім того, у проєкті держбюджету пропонується виділити субвенцію в розмірі 722 млн грн на продовження третьої лінії метро в Харкові та 549 млн грн на завершення будівництва метро в Дніпрі.

Водночас у проєкті відсутнє фінансування Державного фонду регіонального розвитку.

Проєкт держбюджету-2024 також передбачає фінансування Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації в розмірі 759,2 млн грн зі спецфонду. На енергоефективність громадських будівель передбачено 90,2 млн грн.

Крім того, 155,4 млн грн передбачено на розвиток системи водопостачання та водовідведення в Миколаєві.

Держагентству розвитку туризму пропонується виділити 23,1 млн грн.

Із коштів, передбачених у проєкті держбюджету на фінансування Агентства відновлення, 23 млрд грн призначено для виконання боргових зобов'язань за позиками на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування; 3,1 млрд грн - для реалізації проєктів відновлення інфраструктури за програмою "Підтримка швидкого відновлення України".

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю уряд затвердив проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік".




Просмотров: 174
Другие новости