Компании

все компании

Байден призначив спеціального представника США з економічного відновлення України

15 вересня 2023 року, 15:45
Президент США Джо Байден у четвер, 14 вересня, оголосив про призначення Пенні Прітцкер спеціальним представником США з економічного відновлення України, йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена. 

 Зазначається, що на цій посаді Прітцкер працюватиме з українським урядом, G7, ЄС, міжнародними фінансовими установами, міжнародними партнерами та американським приватним сектором, "щоб сприяти формуванню майбутнього України як процвітаючої, безпечної, європейської демократії". Спеціальна представниця керуватиме зусиллями з формування пріоритетів донорів через Міжвідомчу координаційну платформу донорів, щоб узгоджувати їх із потребами України та стимулювати міжнародних партнерів до збільшення їхньої підтримки України. 

Вона також тісно співпрацюватиме з урядом України, який активізує реформи, необхідні для відкриття експортних ринків, залучення прямих іноземних інвестицій та прискорення економічного відновлення. У Держдепі наголосили, що Прітцкер має великий досвід роботи в приватному секторі, роботі на посаді міністра торгівлі США та особисті зв'язки з Україною та українською діаспорою. "Її сім'я родом із села Великі Пріцьки під Києвом, де понад 100 років тому вона володіла зерносховищем, а потім емігрувала до Сполучених Штатів. 

Пані Прітцкер є глибоко відданим своїй справі лідером, якому довіряють в усьому політичному спектрі через її перевірений досвід досягнення позитивних результатів", - сказано в заяві. Як зазначив Блінкен, призначення Спеціальної представниці демонструє вірність США справі зміцнення європейського майбутнього України і відповідає новим економічним зобов'язанням і зобов'язанням у сфері безпеки, оголошеним на Конференції з відновлення України в Лондоні та Вільнюсі. "Я вітаю Спеціальну представницю Прітцкер на цій посаді та висловлюю їй глибоку вдячність за відновлення роботи на державній службі", - підсумував держсекретар.

теги: Байден



Просмотров: 262
Другие новости