Компании

все компании

Багатопрофільний медцентр "Лелека" планує продовжити міжнародний сертифікат

15 вересня 2023 року, 16:45
Багатопрофільний медцентр "Лелека" планує продовжити міжнародний сертифікат Багатопрофільний медцентр "Лелека" планує продовжити міжнародний сертифікат JCI (Joint Commission International), що підтверджує стандарти якості в охороні здоров'я, повідомив операційний директор медцентру Вадим Зукін. 

 "У грудні 2022 року багатопрофільний медцентр "Лелека" надав до спілки акредитації JCI підтвердження своєї діяльності, і термін дії сертифіката було продовжено на один рік. У грудні 2023 року ми плануємо пройти повноцінну онлайн-перевірку міжнародними аудиторами", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" напередодні Всесвітнього дня безпеки пацієнтів, який відзначають 17 вересня. 

 За словами Зукіна, великою перевагою JCI є те, що його впровадження "вимагає постійного життя за певними стандартами, тому безпосередньо підготовка до перевірок не забирає багато часу, адже ми щодня виконуємо всі вимоги". Коментуючи можливість дотримання стандартів JCI під час воєнного стану, Зукін наголосив, що "стандарти JCI при впровадженні глибоко вкорінюються в корпоративну культуру лікарні, і медики навіть під час війни не можуть уявити свою діяльність по-іншому, аніж із дотриманням стандартів JCI". 

 "Коли 2022 року з об'єктивних причин акушерське відділення медцентру "Лелека" протягом кількох місяців працювало на базі одного з державних пологових будинків, наше керівництво не ставило за мету вести там діяльність за стандартами JCI. Однак завдяки тому, що всі співробітники нашої команди по-іншому вже не можуть працювати, ми зробили все можливе для дотримання стандартів JCI навіть у період тимчасової релокації", - сказав він. 

 При цьому Зукін не очікує найближчим часом активізації отримання міжнародних сертифікатів українськими клініками. Водночас, на його думку, низка великих приватних українських клінік готова до впровадження таких стандартів. "Такої кількості госпіталів з акредитацією JCI, як, наприклад, в Ізраїлі або ОАЕ, найближчим часом в Україні очікувати не варто. Але справді є кілька великих приватних лікарень, які, переконаний, здатні підтягнути свій рівень до стандартів JCI та отримати акредитацію.

Очевидно, якби не повномасштабна війна, то медичних центрів, які отримали акредитацію цієї престижної системи, було б більше", - сказав він. Зукін наголосив, що "через військову агресію Росії більшість приватних медзакладів зіштовхнулися зі значними фінансовими проблемами, розв'язання яких потребує багато часу, ресурсів і зусиль. Проте всі вони точно продовжують дотримуватися стандартів якості та безпеки діяльності лікарень, не послаблюючи контроль цього напряму". "Очевидно, що наразі не йдеться про отримання акредитації JCI державними установами. Принаймні, найближчим часом. Серед причин - економічні чинники, зокрема недостатня диференціація тарифів НСЗУ за медичну допомогу, залежно від рівня якості та безпеки", - сказав він. Зукін зазначив, що "якість медицини не вимірюється тільки стандартами JCI, є інші, менш популярні, але серйозні системи контролю якості". "Є приклад інших країн, наприклад Чехії, де взяли за основу стандарти JCI під час реформування власної національної системи акредитації", - сказав він. 

 Сертифікація Joint Commission International (США) вважається найпрестижнішою міжнародною системою акредитації медичних закладів, що має на меті стимулювати постійне поліпшення роботи медичних організацій світу та їхню відповідність високим вимогам, узгодженим на міжнародному рівні. 

Використання стандартів JCI передбачає найвищий рівень медичної організації. Акредитація JCI розглядається як золотий стандарт якості в охороні здоров'я у світі. Наразі JCI акредитовані медичні заклади в США і більш ніж у 85 інших країнах світу. Стандарти JCI визнані вищим рівнем медичної якості та безпеки Всесвітньою організацією охорони здоров'я (World Health Organization).

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 254
Другие новости