Компании

все компании

США включать Узбекистан до глобальної програми безпеки у охороні здоров'я

14 вересня 2023 року, 12:20
Між Узбекистаном та США було підписано два важливі документи в галузі охорони здоров'я. Підписання відбулося у Ташкенті на першому Узбексько-американському форумі в галузі охорони здоров'я.

Згідно з угодою, підписаною міністром охорони здоров'я Амрілло Іноятовим та послом США Джонатаном Хеником, Узбекистан стає однією з 50 країн-партнерів американської Глобальної програми безпеки в галузі охорони здоров'я, яким США надають посилену підтримку у цій сфері.

Ця програма спрямована на усунення прогалин та зміцнення потенціалу країн у галузі безпеки охорони здоров'я для запобігання, виявлення та реагування на загрози безпеці здоров'я.

«Включення до цієї програми відкриє двері для додаткового фінансування з боку США для запобігання поширенню хвороб, зміцненню ланцюжка поставок та покращенню готовності до можливих майбутніх пандемій», — зазначив посол США у виступі на форумі.

Міністр охорони здоров'я Амрілло Іноятов та директор місії USAID в Узбекистані Девід Хоффман також підписали Меморандум про взаєморозуміння між USAID та Центром безпеки фармацевтичної продукції при МОЗ щодо розширення доступу до безпечних та якісних протитуберкульозних та інших ліків в Узбекистані.

Співпраця Узбекистану та США у фармацевтичній галузі щороку зростає. Якщо 2016 року взаємна торгівля в цьому секторі склала 3,5 млн доларів, то 2021-го — вже 32 млн. доларів.

У рамках своєї програми «Просування якості лікарських засобів +», що реалізується Фармакопеєю США (неурядова організація, що встановлює державні стандарти США для ліків), USAID співпрацює з партнерами в Узбекистані для стійкого зміцнення систем забезпечення якості лікарських засобів та покращення доступу до основних лікарських засобів та медичних виробам гарантованої якості.

По материалам: https://www.gazeta.uz





Просмотров: 220
Другие новости