Компании

все компании

ДТЕК імпортує 210 тис. тонн вугілля з Польщі

13 вересня 2023 року, 17:40
"ДТЕК Енерго" планує імпортувати близько 210 тис. тонн вугілля з Польщі для надійнішого проходження тепловою генерацією осінньо-зимового періоду, повідомляють у прес-релізі енергохолдингу в середу.

У рамках контракту на імпорт палива досягнуто домовленості про постачання енергетичного вугілля протягом усього опалювального сезону, починаючи з вересня 2023 року і до березня 2024 року.

Як зазначили в компанії, перші партії вугілля очікуються вже цього тижня.

"В умовах війни, непрогнозованих дій ворога та підвищеного навантаження, що їх несуть теплоелектростанції компанії останніми місяцями, додаткові обсяги імпортного палива дадуть змогу "підстрахувати" й надати додатковий запас міцності для стійкішого проходження тепловою генерацією найближчого опалювального сезону", - заявив процитований у пресрелізі генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

Як повідомлялося, ТЕС "ДТЕК Енерго" за останні чотири місяці наростили відпуск е/е на 28% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зі свого боку, в серпні, коли через спеку споживання трималося на рекордних для літа позначках, енергетики згенерували в енергосистему на 35% більше е/е, ніж у серпні 2022 року.

Загалом за вісім місяців цього року теплоелектростанції "ДТЕК Енерго" відпустили майже 9,9 млрд кВт-год е/е, що еквівалентно середньому споживанню близько 3,3 млн сімей протягом року.




Просмотров: 259
Другие новости