Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки

12 вересня 2023 року, 12:25
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки, трейдери чекають на низку важливих статданих, які можуть вплинути на ринки акцій.

Серед таких даних - звіти про динаміку споживчих цін, роздрібних продажів і промвиробництва в США за серпень, а також звіти про промвиробництво, роздрібні продажі та капіталовкладення в основні засоби в Китаї.

Фондові ринки Китаю і Гонконгу опускаються під час торгів. Індекси Shanghai Composite і Hang Seng втрачають по 0,2%.

У материковому Китаї дешевшають акції China Bester Group Telecom (-5,6%), China Life Insurance (-1,8%), Contemporary Amperex (-1,2%). Водночас дорожчають папери Huagong Tech (+5,8%), Great Wall Motor (+2,4%), Talkweb Information System (+2,4%).

Звіт Народного банку Китаю (НБК), опублікований напередодні, показав стрибок обсягу нового банківського кредитування в національній валюті в КНР у серпні. Істотне зростання пов'язане з тим, що Пекін вжив заходів для стимулювання фінінститутів до нарощування видачі кредитів, розраховуючи, що це забезпечить поштовх економіці, що слабшає, зазначає Market Watch.

Показник зріс майже вчетверо - до 1,36 трлн юанів ($186 млрд) порівняно з 345,9 млрд юанів у липні.

У Гонконзі у вівторок дешевшають акції Petro China (-4,5%), China Petroleum & Chemical (-2,7%), Trip.Com (-1,6%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 0,8% під час торгів. Серед лідерів зростання в Токіо - папери SoftBank Group (2%), Kawasaki Kisen (+1,3%), Toyota Motor (+2,2%), Takeda Pharmaceutical (+2,6%) and Honda Motor (+1,5%).

Водночас дешевшають акції Mitsubishi Heavy Industries (-4,1%), JFE Holdings (-2,2%), Advantest (-1,9%).

Австралійський індекс S&P/ASX 200 зріс на 0,2%.

Ціна паперів BHP Group у Сіднеї зросла на 1,3%, Rio Tinto - на 3,4%, Fortescue Metals - на 1,5%. Акції Macquarie Group подешевшали на 0,9%, National Australia Bank - на 0,1%.

Вересневий індикатор споживчої довіри в Австралії, що розраховується Westpac і Мельбурнським університетом, знизився до 79,7 пункту, наблизившись до мінімуму з 2020 року.

Водночас індекс ділової довіри, що розраховується NAB, у серпні піднявся до 2 пунктів з 1 пункту.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi втрачає 0,6% під час торгів у вівторок.




Просмотров: 213
Другие новости