Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки в понеділок

11 вересня 2023 року, 10:26
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки під час торгів у понеділок.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:34 кв додав 1,2%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,7%.

Інвестори оцінюють опубліковані в суботу дані про інфляцію в КНР.

Споживчі ціни (індекс CPI) в Китаї в серпні зросли на 0,1% у річному вираженні, йдеться у звіті Державного статистичного управління (ДСУ) КНР. Консенсус-прогноз передбачав зростання цін на 0,2%, зазначає Trading Economics. У липні вони знизилися вперше більш ніж за два роки - на 0,3%. Порівняно з попереднім місяцем індекс CPI у серпні піднявся на 0,3%.

Інфляція без урахування цін на продукти харчування та енергоносії в країні в серпні не змінилася порівняно з липнем і становила максимальні з січня 0,8%.

Тим часом ціни виробників (індекс PPI) у КНР минулого місяця зменшилися на 3% у річному вираженні (-4,4% у липні). Падіння стало мінімальним з березня, але спостерігається вже 11 місяців поспіль. Порівняно з попереднім місяцем значення індексу PPI в серпні підвищилося вперше за дев'ять місяців - на 0,2%.

Лідерами падіння на біржі в Гонконзі виступають акції девелоперів Sun Hung Kai Properties (-9,6%), New World Development (-5,5%), Longfor Group Holdings (-4,6%) і Henderson Land Development (-4,5%). Капіталізація розробника відеоігор NetEase Inc. підвищується на 2,4%.

У Шанхаї значне зростання демонструють папери технологічних Triductor Technology (Suzhou) Inc. (+16,6%), Unionman Technology Co. Ltd. (+14,2%), Appotronics Corp. Ltd. (+11,4%) і Orbbec Inc. (+10,6%).

Значення японського індексу Nikkei 225 знижується на 0,4%.

Економіка Японії у другому кварталі зросла на 1,2% щодо попередніх трьох місяців, згідно з остаточними даними уряду. Попередньо було оголошено про підвищення ВВП на 1,5%. Середній прогноз аналітиків передбачав перегляд до 1,3%, повідомляє Trading Economics.

На торгах у Токіо помітно дешевшають акції компаній зі сфери нерухомості, зокрема Mitsui Fudosan - на 4,9%, Mitsubishi Estate - на 4,4%, Sumitomo Realty & Development - на 4,3%.

Список лідерів зростання очолюють представники фінсектору. Так, ринкова вартість Chiba Bank збільшується на 6,1%, Resona Holdings - на 6%, Shizuoka Financial Group - на 5,1%, Sumitomo Mitsui Financial Group - на 5%, Fukuoka Financial Group - на 4,8%, Concordia Financial Group - на 4,7%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi додає 0,3% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 - 0,4%.

Папери Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, дорожчають на 0,3%, капіталізація гірничодобувної компанії BHP зростає на 1,4%.




Просмотров: 178
Другие новости