Компании

все компании

"Каметсталь" впроваджує енергозберігаючі технології для зменшення енерговитрат

7 вересня 2023 року, 13:19
Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), впроваджує енергоефективний проект для зниження споживання електроенергії під час транспортування доменного газу.

Згідно з прес-релізом, на газо-підвищувальній станції (ГПС) №6 успішно реалізується проєкт із заміни нагнітача (газодувки) - у рамках співпраці комбінату з компанією YASNO Efficiency.

Новий одноступінчастий нагнітач (газодувка) дасть змогу значно економити електричну енергію в технологічному процесі транспортування доменного газу необхідних параметрів продуктивності та тиску для прокатного переділу.

Наразі на ДПС-6 для забезпечення виробництва прокатного стану в роботі постійно перебуває одна з чотирьох газодувок, яка діючими магістралями транспортує доменний газ у нагрівальні печі трубозаготівельного стану. Номінальна потужність газодувки 850 кВт, регулювання необхідних параметрів виконується вручну, що знижує стабільність підтримання необхідної продуктивності та тиску доменного газу в газопроводі, а також при цьому споживання е/е становить у середньому 650 кВт-год.

Фахівцями було впроваджено рішення щодо встановлення нового енергоефективного сучасного нагнітача з використанням максимальної кількості наявного технологічного обладнання. Наразі фахівцями підрядної організації виконуються роботи з демонтажу наявної газодувки, перенесення діючих комунікацій, реконструкції електроприміщень з монтажем нового обладнання на наявному промисловому майданчику.

Електроживлення нагнітача буде виконано з підключенням безпосередньо до осередку живлення в приміщенні підстанції, а також буде прокладено нову кабельну лінію від підстанції до приміщення ГПС-6. Регулювання продуктивності та тиску газодувки забезпечуватиметься завдяки встановленому спрямовувальному апарату та частотному перетворювачу напругою 0,4 кВ. Системи АСУТП розроблені індивідуально на базі контролера Siemens для роботи в автоматичному режимі в зазначеному діапазоні продуктивності.

"Середнє споживання е/е з урахуванням ККД електродвигуна і системи управління нової газодувки становить орієнтовно 200 кВт-год, що втричі менше за споживання е/е нині, а також це стабільність параметрів і поліпшення умов праці апаратників. Впровадження таких енергоефективних рішень дає змогу досягти відчутної економії е/е і значно скоротити витрати підприємства на оплату енергоносіїв, що особливо важливо в непрості часи воєнного стану в країні", - пояснюють у прес-релізі.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.




Просмотров: 268
Другие новости