Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР переважно знижуються, японський ринок зростає

6 вересня 2023 року, 12:16
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно знижуються під час торгів у середу слідом за спадом на Волл-стріт напередодні, зростає тільки японський ринок.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:26 кв збільшилося на 0,49%. Він піднімається вже восьму сесію поспіль.

Лідером зростання в Токіо виступають акції Mitsui E&S, що дорожчають на 7,4%. Також активно підвищуються котирування паперів Mazda Motor (+5%), Mitsubishi Heavy Industries (+3,8%), Dai-ichi Life Holdings (+3,5%), Kawasaki Heavy Industries (+2,9%), Sumitomo Mitsui Trust Holdings, Advantest (+2,7% в обох) і Mitsubishi Motors (+2,4%).

При цьому папери Nippon Yusen дешевшають на 2,4%, Mitsubishi Logistics - на 1,6%, Mitsui O.S.K. Lines і Sharp - на 1,3%.

Інвестори також очікують на публікацію в п'ятницю остаточних даних про зміну ВВП Японії у другому кварталі.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:31 кв опустився на 0,14%, гонконгський Hang Seng - на 0,38%.

На Гонконгській фондовій біржі найбільш значне зниження показують котирування акцій виробника електроніки Lenovo - на 4,5%. Капіталізація розробника відеоігор NetEase Inc. зменшується на 2,6%, інтернет-гіганта Baidu Inc. - на 2,4%.

Водночас ринкова вартість девелопера Country Garden Holdings злетіла на 21,8%. У вівторок ця компанія провела відсоткові виплати за двома випусками номінованих у доларах США облігацій, що дало їй змогу уникнути дефолту, писала Financial Times із посиланням на повідомлення одного з власників цих бондів.

Папери афілійованої з цим забудовником Country Garden Services Holdings дорожчають на 5,2%. Капіталізація інших девелоперів також зростає: Longfor Group - на 5,2%, China Overseas Land & Investment - на 2,2%, Henderson Land Development - на 1,2%, Hang Lung Properties - на 0,8%.

Ціна акцій CNOOC підвищується на 0,9%, Ping An Insurance (Group) Co. of China - на 0,8%, BYD Co. - на 0,7%.

При цьому в четвер ринок чекає публікації статистики зовнішньоторговельного балансу Китаю за серпень, а в суботу - даних про динаміку споживчих цін і цін виробників у країні за той самий місяць.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:27 кв зменшився на 0,65%.

Котирування акцій Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, знижуються на 1%, сталеливарної Posco - на 1,3%.

Автовиробник Hyundai Motor, навпаки, додає в ринковій вартості 0,1%.

Австралійський S&P/ASX 200 до 8:27 кв опустився на 0,81%, незважаючи на вихід сильних статданих.

Економіка Австралії в другому кварталі 2023 року зросла на 0,4% відносно попередніх трьох місяців, йдеться у звіті Австралійського бюро статистики. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав підйом на 0,3%.

Згідно з переглянутими даними, у першому кварталі ВВП країни також збільшився на 0,4%, а не на 0,2%, як повідомлялося раніше. Австралійська економіка зростає сім кварталів поспіль.

Акції виробника упаковки і тари Orora впали в ціні на 17,1%. Напередодні стало відомо, що ця компанія купує компанію Saverglass, яка спеціалізується на випуску скляних пляшок преміум-класу, в американської інвесткомпанії Carlyle Group у рамках угоди з оцінкою вартості підприємства (EV) в 1,29 млрд євро.

Папери Macquarie Group дешевшають на 3,1%, Rio Tinto - на 1,3%, BHP - на 0,1%.




Просмотров: 179
Другие новости