Компании

все компании

Блінкен у Києві оголосить про нову допомогу для України в $1 млрд

6 вересня 2023 року, 16:31
Державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Києва в середу, 6 вересня, оголосить про нову допомогу для України на суму понад $1 млрд, повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого чиновника Держдепартаменту.

Як пише CNN, держсекретар США прибув до Києва в середу для зустрічей із ключовими українськими офіційними особами, включно з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Також телеканал зазначає, що візит Блінкена дає можливість США та Україні об'єднатися перед Генеральною Асамблеєю ООН (ГА ООН), яка відбудеться пізніше цього місяця, заявив журналістам високопоставлений представник Держдепартаменту, який подорожує з Блінкеном.

"В українців є важлива місія в Нью-Йорку - продовжувати пояснювати своїм союзникам і партнерам по всьому світу, що відбувається, і їхню постійну потребу в підтримці. І для нас важливо продовжувати очолювати ці глобальні зусилля з їхньої підтримки. Мати можливість проконсультуватися і домовитися до того, як ми доберемося до Нью-Йорка, дуже, дуже важливо", - сказав чиновник.

За даними ЗМІ, Блінкен прибув до Києва в середу вранці після нічної поїздки потягом із Польщі. Це його третій візит до столиці України після повномасштабного вторгнення Росії.

По материалам: CNN





Просмотров: 269
Другие новости