Компании

все компании

Ціни на нафту рухаються різноспрямовано, Brent біля $88,9 за барель

5 вересня 2023 року, 13:24
Ціни на нафту еталонних марок рухаються різноспрямовано біля багатомісячних максимумів вранці у вівторок.

Ціна листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:29 кв становить $88,87 за барель, що на 13 центів (0,15%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подорожчали на $0,45 (0,5%) - до $89 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на 32 центи (0,37%) і становили $85,87 за барель. У понеділок основні торги не проводилися у зв'язку з вихідним днем у США (День праці).

Підтримку цінам надають очікування продовження заходів скорочення видобутку країнами ОПЕК+.

Очікується також продовження Саудівською Аравією добровільного зниження видобутку на 1 млн барелів на добу на жовтень.

При цьому трейдери розцінюють ознаки можливого охолодження американської економіки як привід для завершення циклу підйому процентних ставок Федеральною резервною системою, що також зміцнює ринковий оптимізм.

Додатковим позитивним фактором залишаються новини про несподіване підвищення активності у виробничому секторі китайської економіки. Індекс менеджерів із закупівель (PMI) в обробній промисловості КНР у серпні оновив максимум з лютого, повідомила в п'ятницю Caixin Media Co., що розраховує індикатор. Індекс збільшився до 51 пункту з 49,2 у липні. Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачав підйом до 49,3 пункту. Значення вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 188
Другие новости