Компании

все компании

Скільки мільйонів свиней має бути в Україні на думку українців?

4 вересня 2023 року, 15:10
Скільки мільйонів свиней має бути в Україні на думку українців?

МітНюз – Головні новини м’ясної галузі 17.08.2023 розпочали опитування в соціальних мережах, у різних професійних спільнотах свинарів та м’ясопереробників.

Видання хотіло дізнатися громадську думку щодо кількості свиней в Україні, якою вона має бути.

Свинарство вже понад рік забезпечує більше 200% рентабельності власникам ферм.

А також свинарство здатне стати значним внутрішнім ринком збуту для заблокованого українського зерна – 10 млн т замість 2 млн т зараз.

Світове споживання свинини в світі зростає щороку, до 2030 року за прогнозом ОЕСР-ФАО приріст складе 16,5 млн т. Глобальна торгівля свининою потребує щороку додаткові 20 млн голів свиней. В Україні їх реально виростити і заробити на цьому, однак розвиток свинарства в Україні досі заблокований.

Збільшення поголів’я свиней до 20 млн голів одночасного утримання, проти 5 млн голів до війни – забезпечить економіку України 6 млрд євро доданої вартості щороку, переконані в профільній Асоціації “Мʼясної галузі”.

53% опитаних вважають, що 20 млн голів свиней (програма “Нове свинарство 2025”) – це мало, має бути 90 млн голів, як в Данії – 3 свині на 1 мешканця країни.

Нагадаємо, що в Україні до війни свиней на свинокомплексах було в два рази менше, ніж в Бельгії, яка за територією в 20 разів менша за Україну, за розмірами, майже як одна область України.

15 вересня 2023 року в м. Київ пройде Форум “Зерно. Свині. Мʼясо - 2023”, мета якого – розблокувати розвиток свинарства в Україні та надати всім бажаючим робочі інструменти як започаткувати новий або масштабувати вже діючий бізнес у свинарстві.

Зареєструватися на форумі “Зерно. Свині. Мʼясо - 2023” можна за посиланням https://meatindustry.com.ua.

Також організатори створили можливість відповідальному бізнесу, що готовий підтримати розвиток свинарства в Україні сучасними технологіями з генетики, обладнання, ветпрепаратів, кормів, тощо – представити свої можливості на виставці «Swine & Meat Industry Expo».

Також по темі можна подивитися:

Можливість для України в глобальному ринку торгівлі свининою


 

Fixygen - інформаційний партнер





Просмотров: 237
Другие новости