Компании

все компании

Нафта стабільна, Brent біля $88,6 за барель

4 вересня 2023 року, 13:07
Ціни на нафту еталонних марок, що завершили минулий тиждень на максимальних позначках за цей рік, слабо змінюються вранці в понеділок.

Ціна листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:08 кв становить $84,53 за барель, що на 6 центів (0,07%) вище за показник на закриття попередньої сесії. Минулої п'ятниці ці контракти подорожчали на $1,72 (2%) - до $88,55 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на 9 центів (0,11%) і становили $85,64 за барель. За підсумками минулої сесії вони зросли на $1,92 (2,3%) - до $85,55 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на 5,5%, WTI - на 7,2%, причому дві марки завершили торги в п'ятницю на найвищих рівнях з 17 і 16 листопада 2022 року відповідно.

Підтримку котируванням надали побоювання скорочення пропозиції на ринку, а також позитивні статдані з Китаю.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) в обробній промисловості Китаю в серпні оновив максимум із лютого, повідомила в п'ятницю Caixin Media Co., що розраховує індикатор. Індекс збільшився до 51 пункту з 49,2 пункту в липні. Значення вище позначки в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі.

Трейдери також очікують продовження Саудівською Аравією добровільного зниження видобутку на 1 млн барелів на добу і на жовтень.

Крім того, останні статдані зі США "відносно збалансовані та загалом відповідають очікуванням, що пікового рівня відсоткових ставок Федрезерву вже досягнуто, що зі свого боку підстьобує надії на "м'яку посадку" американської економіки", зазначив Тайлер Річі з Sevens Report Research.

Тим часом дані нафтосервісної компанії Baker Hughes засвідчили, що за минулий тиждень кількість діючих нафтових бурових установок у США не змінилася і становила 512 одиниць, що є мінімумом з лютого 2022 року. Число газових установок знизилося на 1, до 114.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 335
Другие новости