Компании

все компании

Фондові індекси АТР піднімаються під час торгів у понеділок

4 вересня 2023 року, 13:43
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону піднімаються під час торгів у понеділок, причому гонконгський індекс Hang Seng демонструє найзначніше зростання.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:40 кв додав 1%, гонконгський Hang Seng підскочив на 2,3%. Торги в Гонконзі минулої п'ятниці були скасовані через тайфун "Саола".

Інвестори оцінюють анонсовані минулого тижня заходи стимулювання китайської економіки. Зокрема, вони стосуються пом'якшення вимог до покупців житла, що позитивно позначилося на акціях девелоперів.

Ціна паперів забудовника Country Garden Holdings злетіла на 13,5% на чутках, що кредитори компанії погодилися продовжити строки погашення облігацій у юанях.

Серед лідерів зростання на біржі в Гонконзі - акції Longfor Group (+11,4%), China Overseas Land (+10%), Li Ning (+8,6%), China Merchants Bank (+8%) і China Life Insurance (+7,9%).

У Шанхаї значне зростання демонструють папери Wuliangye Yibin (+4,3%), Ping An Insurance (+3,1%), Talkweb Information (+2,1%) і Seres Group (+6,5%).

Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилося на 0,5%.

Акції Kobe Steel дорожчають на 2,9%, Nippon Steel - на 1,5%, JFE Holdings - на 2,8%, Inpex Corp. - на 2%.

Крім того, капіталізація Mitsubishi UFJ зростає на 1,4%, Toyota Motor - на 1,9%, Kawasaki Kisen - на 2,7%, Fast Retailing - на 1,1%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi додає 0,47% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 - 0,5%.

Папери Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, дешевшають на 0,1%, капіталізація гірничодобувної компанії BHP зростає на 2,9%.

Як стало відомо в понеділок, прибуток австралійських компаній у другому кварталі впав на 13,1% у поквартальному вираженні. Падіння стало рекордним за весь час підрахунку показника, тобто з 1994 року, і виявилося набагато гіршим за прогнози аналітиків, які очікували помірного зниження на 0,9%.




Просмотров: 204
Другие новости