Компании

все компании

Дохід "Auchan Україна" знизився на 26,3%

4 вересня 2023 року, 18:12
Дохід компанії "Auchan Україна" у 2022 році з урахуванням трьох закритих гіпермаркетів становив 10,737 млрд грн, що на 26,3% нижче за результати за 2021 рік (14,573 млрд грн), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі компанії.

Згідно з фінансовою звітністю, збитки "Auchan Україна" за 2022 рік становили 1,236 млрд грн, водночас у 2021 році прибуток мережі становив 296,7 млн грн.

До держбюджету торік компанією було сплачено 994,5 млн грн, що на 14% нижче за показники за 2021 рік, коли мережа поповнила державну скарбницю на 1,156 млрд грн.

Як повідомлялося, 2022 року український підрозділ отримав $25 млн від материнської компанії. У лютому в Україну приїжджав генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод, який висловив підтримку українському офісу і заявив про готовність вкладати в розвиток мережі в Україні.

Як повідомляє пресслужба, отримані від материнської компанії кошти було витрачено, зокрема, на відновлення постраждалого від ракетних обстрілів магазину в Одесі, погашення заборгованості перед постачальниками та фінансову підтримку співробітників у складний час. 15 років роботи в Україні компанія демонструвала зразкову репутацію в розрахунках із партнерами. Незважаючи на те, що початок 2022-го був складним для "Auchan Україна" в цьому плані, до кінця минулого року і на даний час у компанії немає заборгованостей перед постачальниками.

Цього року "Auchan Україна" чекає від головного офісу ще один транш.

З початку повномасштабного вторгнення "Auchan Україна" активно підтримує цивільне населення і захисників. Зокрема, як гуманітарну допомогу було передано близько 360 тонн товарів на суму понад 53 млн грн.

Навесні 2022 року компанія заснувала фонд підтримки співробітників, які постраждали внаслідок війни, - "Auchan з Тобою", в рамках якого було надано допомогу півсотні співробітників на більш ніж 12 млн грн. Також мережа продовжує щотижня готувати та роздавати безплатні обіди в постраждалих регіонах, зокрема, в Київській області. Загалом від початку дії проєкту було роздано близько 290 тисяч обідів.

Auchan Retail - міжнародна компанія роздрібної торгівлі. Перший магазин відкрито у Франції 1961 року.

ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет" працює в Україні з 2008 року. За даними сайту "Ашан", до російського вторгнення в Україну мережа ритейлера налічувала понад 30 магазинів різних форматів (гіпермаркети, супермаркети, pick up point) у дев'яти містах, а також розвиває e-commerce.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 242
Другие новости