Компании

все компании

США вперше відправлять в Україну снаряди зі збідненим ураном

3 вересня 2023 року, 13:20
Адміністрація Президента США вперше відправить в Україну бронебійні боєприпаси, що містять збіднений уран, вони є частиною нового пакета військової допомоги Україні, повідомляє агентство Reuters у п'ятницю.

"Снаряди, які можуть допомогти знищити російські танки, є частиною нового пакета військової допомоги Україні, який буде представлений наступного тижня. Боєприпаси можуть бути випущені з американських танків Abrams, які, за словами джерела, знайомого з ситуацією, мають бути доставлені в Україну найближчими тижнями. Один із чиновників повідомив, що майбутній пакет допомоги становитиме від $240 до 375 млн залежно від того, що в нього буде включено", - ідеться в повідомленні.

Збіднений уран використовують у боєприпасах, оскільки його надзвичайна густина дає снарядам можливість легко пробивати броню і самозайматися в палючій хмарі пилу і металу. Хоча збіднений уран і радіоактивний, але значно меншою мірою, ніж природний уран, а також його частинки можуть зберігатися протягом значного часу.

Раніше повідомлялося, що британська влада у квітні передала Україні кілька тисяч снарядів для танків Challenger 2, частина з яких містила збіднений уран.



По материалам: Reuters





Просмотров: 253
Другие новости