Компании

все компании

Дунайське пароплавство перевезло рекордний обсяг вантажів - 206 тис. тонн

3 вересня 2023 року, 14:36
Українське дунайське пароплавство (УПД) за серпень перевезло максимальну кількість від початку війни вантажів - понад 206 тис. тонн, з яких 56 тис. тонн агропродукції, повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, це стало можливим завдяки ефективній системі управління флотом і модернізованій системі його обслуговування, у рамках якої в УПД з'явилася нова ремонтна дільниця.

"Баржі не простоюють: щомісяця обслуговується та ремонтується до 60 одиниць несамохідного флоту. Зараз маємо в експлуатації майже 200 барж, чого не було ніколи! Плануємо у вересні вийти на 205 барж в експлуатації - ремонтний підрозділ має працювати бездоганно, як виробничий конвеєр на заводі Toyota", - зазначили в УПД.

Нарощування перевалки агропродукції до 56 тис. тонн, за інформацією компанії, стало можливим завдяки розвитку стивідорного напрямку. Крім того, наразі тривають роботи зі створення ще одного комплексу з перевалки зернових.

В УПД відзначили ефективну роботу завантаження флоту: до Констанци прямують зернові, у зворотному напрямку - мінеральні добрива, сіль тощо.

Окремо було відзначено співпрацю з румунськими партнерами, які завдяки організованій перевалці борт-борт у Констанці позбулися черг біля терміналів.

"Тривалість рейсу менша, ніж торік тривалість очікування розвантаження в терміналі", - підкреслили в УДП.

На думку керівництва компанії, до факторів, що стримують розвиток експорту через Дунайські порти, слід віднести дефіцит плавзасобів у судноводіїв і перевантаження портової інфраструктури в Констанці, куди УПД уже перегнала буксир для подачі барж.

Відомство висловило сподівання, що найближчим часом керівництво країни допоможе з облаштуванням додаткових якірних стоянок і придбанням кранів.

"Минулого року ми мобілізували весь флот на Нижній Дунай, цього року продовжуємо виконувати річні контракти з перевезення ЗРС на Середньому, де швидкість обертання флоту, зрозуміло, значно менша", - розповіли в УДП і пообіцяли працювати над диверсифікацією вантажопотоків.




Просмотров: 243
Другие новости