Компании

все компании

Avia Solutions Group збільшила доходи на 22%

2 вересня 2023 року, 13:04
Литовська авіаційна бізнес-група Avia Solutions Group (ASG), один з найбільших у світі постачальників послуг ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance), у першому півріччі поточного року отримала 955 млн євро виручки, що на 22% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Згідно з неаудованою звітністю групи, прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу та амортизації (EBITDA) склав 133 млн євро (зростання на 20%).

За січень-червень 2023 року чистий збиток склав 3 млн євро проти 5,1 млн євро чистого прибутку роком раніше.

Як ідеться у пресрелізі компанії, отримання збитків за шість місяців стало результатом активного розвитку на початку року. "Через інвестиції групи в глобальну експансію в першому кварталі цього року отримано збиток у розмірі 34 млн євро. Проте другий квартал продемонстрував разючий контраст, група отримала прибуток у розмірі 31 млн євро, що більш ніж удвічі більше порівняно з аналогічним періодом минулого року, а скоригована EBITDA зросла на 60% до 110 млн", - пояснює ASG.

За першу половину року група збільшила свій парк на 19 повітряних суден і наразі має у своєму розпорядженні 192 літаки, зокрема 153 пасажирські та 39 вантажні. "Додавання нових літаків для оперативного розгортання, набір екіпажу і пов'язані з цим витрати призвели до збитку в розмірі 3 млн євро за півроку. Незважаючи на це, група має потенціал для зростання і глобального розширення", - йдеться в повідомленні.

Генеральний директор Avia Solutions Group Йонас Янукенас зазначає, що в першому півріччі група також продовжувала активне географічне розширення, "наразі воно спрямоване на Латинську Америку, Азію та Австралію, що дає нам змогу успішно справлятися зі зниженням попиту, пов'язаним із сезонністю в Європі в зимовий період".

Зазначається, що попит на ACMI, як і раніше, перевищує пропозицію, і компанія бачить тут багато перспектив. Придбавши влітку цього року провідного словацького чартерного авіаперевізника AirExplore і працюючу у Великій Британії Synergy Aviation, група значно поліпшила свої операційні можливості. Крім того, незабаром розпочне діяльність BBN Airlines Indonesia, дочірня компанія групи в Індонезії.

Група планує розширювати інфраструктуру авіаційних послуг, а її дочірня компанія FL Technics нещодавно оголосила про плани будівництва нових ангарів для ремонту літаків у Пунта-Кані та на Балі.

Avia Solutions Group контролюється підприємцем Гядімінасом Жемялісом, надає інтегровані авіаційні послуги ACMI - з надання літаків (Aircraft), екіпажів (Crew), техобслуговування (Maintenance) і страхування (Insurance).

ASG у 2022 році отримала виручку в розмірі 1,9 млрд євро, що в 1,9 раза більше, ніж у 2021 році. Скоригований чистий прибуток групи минулого року склав 85 млн євро проти 52 млн євро збитку роком раніше.




Просмотров: 305
Другие новости