Компании

все компании

Попит на шкільні товари зріс у 6-10 разів - Rozetka

31 серпня 2023 року, 09:00
Напередодні нового навчального року попит на шкільні товари зріс у 6-10 разів, як порівняти з літом 2022 року, повідомили у пресслужбі найбільшого українського онлайн-ритейлера Rozetka агентству "Інтерфакс-Україна".

"Минулого року українські діти часто навчалися дистанційно або ходили до школи там, де отримали тимчасовий притулок їхні сім'ї. Зараз ситуація змінилася. За останні півроку в Україну повернулося понад 7 мільйонів людей. Є серед них і діти, які у вересні знову сядуть за парти. І якщо торік, порівняно з довоєнними часами, продажі шкільного приладдя зменшилися більш ніж на половину, то у 2023 році ці товари повертаються в топ", - повідомив директор із маркетингу Rozetka Євген Образок.

Станом на серпень 2023 року найбільшим попитом у цій категорії користується одяг (зокрема, вишиванки), а також шкільне приладдя.

Порівняно з 2022-м на сайті онлайн-рітейлера в 7,5 раза частіше купують вишиванки для хлопців і в п'ять разів частіше - для дівчат. Крім того, збільшився попит на комплекти верхнього одягу, футболки, спортивні костюми, кросівки для хлопчиків, а також сукні, спортивні костюми та кросівки для дівчат.

Серед шкільного та канцелярського приладдя українці активно купують щоденники, портфелі та теки, кольоровий папір і картон, обкладинки для зошитів і підручників, зошити, альбоми для малювання, пенали, кольорові олівці тощо.

Порівняно з минулим роком у 2023 році попит на щоденники збільшився в 11,7 раза, на шкільні портфелі та папки - у вісім разів, на кольоровий папір і картон - у шість разів.

У 2023 році середня вартість шкільного кошика на Rozetka становить 5945 грн. Найдорожче обійдуться шкільні рюкзаки та ранці (у середньому 1663 грн), дошки та фліпчарти (1256 грн), і набори першокласника (687 грн). Найдешевше - обкладинки для зошитів і підручників, альбоми для малювання, кольоровий папір і картон.

Онлайн-магазин електроніки та побутової техніки Rozetka був заснований 2005 року в Києві Владиславом та Іриною Чечоткіними, пізніше співвласником компанії став фонд під управлінням Horizon Capital. Компанія до теперішнього часу трансформувалася в мультикатегорійний онлайн-маркетплейс, але також розвиває мережу власних магазинів, яка на лютий 2023 року становила 297 порівняно з 270 роком раніше. У грудні 2022 року відвідуваність Rozetka становила 40 млн осіб на місяць.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 153
Другие новости