Компании

все компании

Нацбанк анулював ліцензії "Фінансової компанії "№1"

31 серпня 2023 року, 13:41
Національний банк України (НБУ) анулював ліцензії на здійснення діяльності на ринку ТОВ "Фінансова компанія "№1", яка за підсумками першого півріччя цього року посіла 97 місце за обсягом виручки на ринку.

"Зазначена фінансова компанія не виконує вимоги законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу. Це негативно впливає на її реальні та потенційні фінансові можливості, зокрема, на рівень ліквідності, платоспроможності, фінансової стійкості, забезпеченості обіговими коштами (власним капіталом)", - пояснив регулятор на сайті свої дії.

Як уточнив Нацбанк, таке рішення Комітет з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 28 серпня, воно набуло чинності з 29 серпня.

За даними НБУ, перше півріччя цього року "Фінансова компанія "№1" завершила з виручкою 14,9 млн грн і чистим збитком 7,96 млн грн.

За розміром витрат на оплату праці - 1,23 млн грн - ФК "№1" у першому півріччі була 87-ю на ринку, а за розміром активів - 15,1 млн грн - 403-ю.

За даними OpenDataBot, ТОВ "Фінансова компанія "№1" заснував у серпні 2013 року співвласник чотирьох пов'язаних з IT компаній ("Айті Нонстоп", "Фінайті", "Ай Ті Фінанс", "24. Ай. Ті") Андрій Степаненко зі статутним капіталом 8 млн грн.




Просмотров: 145
Другие новости