Компании

все компании

"Метінвест Покровськвугілля" має намір закупити видобувний комбайн у Corum Group

31 серпня 2023 року, 19:16
Компанія "Метінвест Покровськвугілля", яка управляє операційними та адміністративними змінами на підприємствах Покровської вугільної групи "Метінвесту", має намір закупити видобувний комбайн у машинобудівної компанії Corum Group, що входить до складу "ДТЕК Енерго".

Згідно з інформацією компанії, навіть в умовах війни в "Метінвест Покровськвугілля" працює інвестиційна програма, завдяки якій поступово поліпшуються технічні можливості підприємства.

"У планах - цього року придбати видобувний комбайн КДК500 виробництва заводу Corum Group. Згідно з характеристиками, він здатен "нарізати" до 24 тонн вугілля за хвилину. Свою роботу він розпочне на початку наступного року, і першим завданням для комбайна стане відпрацювання першої південної лави блоку 11", - констатують у пресрелізі.

Крім того, повідомляється, що вже придбано нові лавні та підлавні конвеєри фірми T Machinery, які найближчим часом змонтують у шостій лаві південної панелі блоку 11. До кінця року в ш/у "Покровське" чисельність прохідницьких комбайнів китайського виробництва SANYI EBZ-260 зросте, і зазначається, що перший комбайн цієї марки добре зарекомендував себе в умовах виробництва.

У компанії також очікують на повернення одного з комбайнів JOY: зараз він відновлюється на заводі-виробнику в Польщі.

За іншою інформацією "Метінвест Покровськвугілля", під час підготовки блоку 11 до роботи наразі використано понад 16 тисяч куб. м бетону і 2 тис. тонн металопрокату, прокладено 34 тис. кв. м доріг. Із закінченням будівництва на блоці щодоби працюватимуть дві тисячі шахтарів - фінальне введення блоку в експлуатацію планується на 2025 рік.

За даними компанії, ш/у "Покровське" цього року вже видобуло майже 3,5 млн тонн вугілля.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков під час своїх відвідин підприємства зазначив, що результати, які показують колективи "Метінвест Покровськвугілля", гідні поваги.

"Дуже важливо, що наші співробітники і солдати зброєю в руках захищають країну. Але не менш важливі й ті, хто тримає економічний фронт, дає можливість країні функціонувати, нарощувати сили. Сьогодні практично в кожному нашому захиснику є частинка покровського вугілля, тому що з нього було зроблено ту сталь, яка є на бронежилетах, на мобільних укриттях і багато іншого", - наголосив топ-менеджер, якого цитує прес-служба.

"Метінвест" створив компанію "Метінвест Покровськвугілля", яка управляє операційними та адміністративними змінами на підприємствах Покровської вугільної групи (ПВГ). До компанії входять, зокрема, шахтоуправління "Покровське" і Свято-Варваринська збагачувальна фабрика.

Свято-Варваринська збагачувальна фабрика - виробник вугільного концентрату преміум-класу в Україні. Виробнича потужність підприємства становить близько 8 млн тонн рядового коксівного вугілля на рік з можливістю збагачення п'яти різних класів вугілля.

Ш/в "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1") - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група "СКМ" (71,24%) і група "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 266
Другие новости