Компании

все компании

Узбекистан та Афганістан розвиватимуть транзитні вантажні перевезення

30 серпня 2023 року, 12:16
26-27 серпня поточного року міністр транспорту Республіки Узбекистан І. Махкамов спільно зі спецпредставником Президента Республіки Узбекистан з Афганістану І. Іргашевим відвідав Афганістан.

У ході поїздки відбулася експедиція автомобільним маршрутом “Узбекистан-Афганістан-Пакистан” з в. о. міністра транспорту та цивільної авіації Афганістану Мулло Хамідулло Ахунзода.

У ході експедиції було вивчено обстановку на автомобільній дорозі "Узбекистан - Афганістан - Пакистан", на перевалі "Саланг", що з'єднує Кабул з Північним Афганістаном (Мазарі-Шаріф), прикордонному пункті пропуску "Торхам" на кордоні Афганістану та Пакистану.

На двосторонніх переговорах обговорювалися питання формування міжнародного транспортного коридору для виходу через Афганістан та Пакистан у порти Індійського океану, посилення співпраці підприємств транспортної логістики двох держав, створення сприятливих умов для міжнародних автомобільних перевізників, у тому числі зняття обмежень на транзит через територію Афганістану та перевезення вантажу в  інші пункти призначення.

За підсумками зустрічі сторони домовилися мобілізувати всі можливості розвитку транзитних вантажних перевезень між двома країнами.Джерело

По материалам: https://mintrans.uz





Просмотров: 211
Другие новости