Компании

все компании

Товаропотік с/г продукції через пункти пропуску Волині збільшився в 19 разів

29 серпня 2023 року, 17:04
Товаропотік агропродукції через автомобільні та залізничні пункти пропуску на Волині 2022 року збільшився в 19 разів, а кількість оформлених митними постами продовольчих товарів (1-24 груп УКТ ЗЕД) у режимі "експорт" зросла в 10 разів, повідомила пресслужба Волинської митниці.

"Волинська митниця впоралася зі значним зростанням навантаження за рахунок оперативно вжитих заходів щодо оптимізації часу проведення митних процедур, перерозподілу особового складу, спільних із прикордонниками та польською стороною експериментальних проєктів пропуску транспортних засобів", - наводяться в повідомленні слова керівника Волинської митниці Юрія Іваськіва, які він сказав на виїзному засіданні комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

Коментуючи роботу польських ветеринарних служб на україно-польському кордоні, Іваськів повідомив, що українська сторона неодноразово порушувала це питання на міжнародних зустрічах. Однак польська сторона заявила про неможливість прискорення цих видів державного контролю через суперечності із законодавством Європейського Союзу.

"Певні види контролю (зокрема, ветеринарний - ІФ-У) можуть здійснюватися тільки на кордоні", - нагадав Іваськів.

Він зазначив, що в серпні цього року в середньому за добу в пункті "Дорогуськ" із "Ягодина" приймали 625 вантажівок, із них із товарами продовольчих груп - лише 43. З огляду на той факт, що всі товари зернової групи, зокрема й технічне зерно, направляються митними органами для проходження ветеринарного контролю, а дослідження зразків продукції здійснюється протягом 2-3 діб, авто з цією категорією товарів очікують на перетин "Ягодина" в окремій електронній черзі, пояснив він.

Іваськів нагадав волинським виробникам сільгосппродукції про нові вимоги Митного кодексу, які набудуть чинності 7 листопада 2023 року. Він рекомендував усім не зволікати й оформляти митні спрощення в NCTS або статус авторизованого економічного оператора (АЕО).

"Це дасть змогу аграрному бізнесу експортувати продукцію на європейський ринок без обов'язкового пред'явлення товару митниці", - резюмував керівник Волинської митниці.




Просмотров: 222
Другие новости