Компании

все компании

Фондові ринки Європи впевнено зростають

29 серпня 2023 року, 15:57
Європейські фондові індекси зростають у вівторок завдяки загальному збільшенню апетиту до ризику на світових ринках у зв'язку з оголошеними раніше економічними стимулами в Китаї.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 за даними на 12:50 кв. піднявся на 0,55% і становив 457,93 пункту.

Британський FTSE 100 додав 1,44%, німецький DAX - 0,35%, французький CAC 40 - 0,31%, італійський FTSE MIB - 0,61%, іспанський IBEX 35 - 0,63%.

На цей тиждень заплановано публікацію низки важливих статданих щодо економіки єврозони. Так, у середу Єврокомісія оприлюднить значення зведеного індексу ділової та споживчої довіри в регіоні за серпень, а Федеральне статистичне агентство Німеччини (Destatis) - попередні дані про динаміку споживчих цін за поточний місяць.

Дані Destatis, опубліковані у вівторок, показали рекордне зростання зарплат у Німеччині в другому кварталі. Зарплати в номінальному вираженні підскочили на 6,6% порівняно з тим самим періодом минулого року. Зростання прискорилося порівняно з 5,6% у першому кварталі й уперше з 2021 року перевищило інфляцію, що становила у квітні-червні 6,5%.

Водночас зарплати в реальному вираженні у ФРН у другому кварталі були лише на 0,1% вищими, ніж роком раніше.

Випереджальний індекс споживчої довіри в Німеччині впав до мінімального з травня значення, повідомила у вівторок дослідницька організація GfK, яка розраховує цей індикатор. Вересневий індекс становив мінус 25,5 пункту проти мінус 24,6 пункту в липні.

У Франції серпневий індекс споживчої довіри залишився на рівні попереднього місяця - 85 пунктів.

Цього тижня Франція опублікує попередні дані щодо інфляції за серпень, а також остаточні дані про зміну ВВП у другому кварталі.

Акції сировинних компаній впевнено дорожчають під час торгів у вівторок на очікуваннях зростання попиту в Китаї завдяки стимулюючим заходам.

Вартість паперів BHP Group піднялася на 2,5%, Glencore - на 2,4%, Anglo American - на 2,2%, Antofagasta - на 2%, Rio Tinto - на 1,2%. Котирування паперів BP, Shell, TotalEnergies і Repsol зросли відповідно на 2,6%, 1,4%, 0,4% і 1,2%.

Акції нідерландського страховика NN Group злетіли в ціні на 8,6% завдяки його сильній звітності за перше півріччя.

Папери британської дистриб'юторської та аутсорсингової компанії Bunzl подорожчали на 3,3%. Компанія оголосила про підвищення дивідендів і поліпшила прогноз річного доподаткового прибутку завдяки сильним результатам за перше півріччя.

Серед лідерів зростання у Франції - акції Sanofi (+0,8%), Engie (+1,1%), Veolia (+0,8%), в Італії Saipem (+2,1%) і Enel (+0,9%), в Іспанії - Acciona Energia (+4,2%) і Iberdrola (+0,8%).

Роздрібні продажі в Іспанії в липні збільшилися на 0,2% порівняно з попереднім місяцем, повідомило у вівторок статуправління країни. Зростання в річному вираженні становило 7,3%, ставши максимальним за 4 місяці.




Просмотров: 270
Другие новости