Компании

все компании

Ціни на нафту піднімаються, Brent біля $84,5 за барель

28 серпня 2023 року, 16:48
Ціни на нафту еталонних марок трохи піднімаються вранці в понеділок. Минулої п'ятниці котирування зросли, проте завершили в мінусі другий тиждень поспіль.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:19 кв становить $84,53 за барель, що на 5 центів (0,06%) вище за показник на закриття попередньої сесії. Минулої п'ятниці ці контракти подорожчали на $1,12 (1,3%) - до $84,48 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на 11 центів (0,14%) і становили $79,94 за барель. За підсумками минулої сесії вони зросли на $0,78 (1%) - до $79,83 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подешевшала на 0,4%, WTI - на 1%.

Учасники нафтового ринку оцінюють виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла на економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі. За його словами, Федрезерв не закінчив боротьбу з високою інфляцією і може за необхідності знову підвищити процентні ставки.

"Ми готові підняти ставку ще вище, якщо знадобиться, і маємо намір зберігати обмежувальну грошово-кредитну політику доти, доки не з'явиться впевненість у тому, що інфляція стабільно рухається вниз до нашої мети", - сказав він.

Тим часом влада Китаю оголосила про нові заходи підтримки економіки, які стосуються ринку житла і фондового ринку.

"Новини про подальші стимули в Китаї надали додаткову підтримку, - сказав Воррен Паттерсон з ING Groep NV. - Однак ціни, найімовірніше, триматимуться в певному коридорі в короткостроковій перспективі, з огляду на побоювання, що зберігаються з приводу скорочення попиту і зростання пропозиції".

Тим часом дані нафтосервісної компанії Baker Hughes показали, що за минулий тиждень кількість діючих нафтових бурових установок у США скоротилася на 8 од. - до 512, що є мінімумом з лютого 2022 року.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 214
Другие новости