Компании

все компании

Ринки акцій АТР зростають слідом за підйомом Волл-стріт

28 серпня 2023 року, 13:07
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зростають у понеділок слідом за підйомом Волл-стріт за підсумками минулого тижня.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 1,6%, гонконгський Hang Seng - 1,5%.

Влада КНР оголосила про введення нових заходів стимулювання активності на ринках капіталу. Зокрема, гербовий збір для угод купівлі-продажу акцій з понеділка зменшено вдвічі, передає агентство "Сіньхуа" з посиланням на міністерство фінансів і Державне податкове управління країни.

На цьому тлі інвестори не надали великого значення свіжим даним про прибутки китайських промислових компаній. За сім місяців року показник впав на 15,5% у річному вираженні, до 3,9 трлн юанів ($541 млрд), повідомило Державне статистичне управління. У 2022 році було відзначено зниження на 4%.

У материковому Китаї значно дорожчають акції представників фінсектора, зокрема East Money Information - на 6,1%, Citic Securities - на 3,1%, Pacific Securities - на 8,1%, Ping An Insurance - на 2,4%, China Merchants Bank - на 2%.

Також істотне зростання показують котирування паперів виробника алкоголю Kweichow Moutai (+1,2%), технологічних Zhongji Innolight (+6,5%) і Beijing Compass (+7,3%).

На торгах у Гонконзі помітно збільшується капіталізація забудовника Country Garden Holdings (SPB:2007) (+3,7%). Ринкова вартість інших девелоперів, Longfor Group і China Evergrande, скорочується на 1,6% і 6,2% відповідно.

Акції розробника відеоігор NetEase Inc. зростають у ціні на 3,8%.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 набирає 1,7% під час торгів.

У Токіо дорожчають акції технологічних компаній, зокрема Advantest - на 1,8%, Tokyo Electron - на 2,2%, Socionext - на 4,3%, Lasertec - на 7,6%. Крім того, значно підвищується капіталізація таких великих фірм, як Mitsubishi UFJ (+1,5%), Daikin Industries (+3,9%), Kawasaki Kisen (+2,2%), Toyota Motor (+1,6%) і Sony Group (+0,9%).

Південнокорейський фондовий індекс Kospi піднімається на 0,7% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,6%.

За попередніми даними, роздрібні продажі в Австралії в липні збільшилися на 0,5% порівняно з червнем, повідомило Австралійське статистичне бюро. Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачав зростання на 0,3%. У червні, згідно з остаточними даними, роздрібні продажі скоротилися на 0,8%.

Ціна паперів Commonwealth Bank у Сіднеї зростає на 1,1%, Wesfarmers - на 1,6%, Northern Star Resources - на 2,6%, Woodside Energy - на 0,8%, ANZ - на 1%.




Просмотров: 195
Другие новости