Компании

все компании

Українське НАЗК внесло Philip Morris і Japan Tobacco до списку міжнародних спонсорів війни

25 серпня 2023 року, 11:42
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло двох лідерів тютюнового ринку Philip Morris International і Japan Tobacco International до переліку міжнародних спонсорів війни через продовження діяльності на території РФ, повідомило агентство.

"НАЗК внесло двох лідерів тютюнового ринку Philip Morris International і Japan Tobacco International до переліку міжнародних спонсорів війни", - ідеться в повідомленні НАЗК у Телеграм-каналі в четвер.

Як повідомляється, згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії в перший рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд руб., а чистий прибуток - до 48,2 млрд руб., що на 45% більше, ніж у 2021 році. "Маючи впевненість в економічному потенціалі Росії, компанія реалізує масштабну довгострокову інвестиційну програму", - наголошується в повідомленні.

"Japan Tobacco International (JTI) є безсумнівним лідером тютюнового ринку в Росії (частка ринку - 34,9%). Сама компанія відкрито заявила про те, що російський ринок генерував близько 2 млрд дол. США у 2022 році для JT групи, або приблизно 11% її консолідованого доходу за 2022 рік", - наводить НАЗК дані про діяльність у РФ другої компанії.

"JTI - найбільший інвестор і провідний платник податків у російській тютюновій індустрії. За останні 20 років інвестиції JTI в економіку РФ перевищили $4,6 млрд. Податкові платежі компанії 2020 року забезпечили 1,4% доходу федерального бюджету рф", - ідеться в повідомленні НАЗК.

У НАЗК підкреслюють, що незважаючи на те, що "представники обох компаній і заявляли про свої плани закрити бізнес у рф, припинити нові інвестиції та маркетингову діяльність у Росії, вони все ще продовжують виробляти й поширювати продукцію в рф".




Просмотров: 192
Другие новости