Компании

все компании

Метінвест виробляє макети військової техніки для дезінформації противника

25 серпня 2023 року, 17:56
Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках ініціативи "Сталевий Фронт Ріната Ахметова" налагодила виробництво інженерних конструкцій, що повністю повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій і артилерійських знарядь.

Згідно з прес-релізом компанії в п'ятницю, ці макети вводять агресора в оману і змушують його використовувати дорогі високоточні боєприпаси для знищення цих інженерних споруд замість техніки Сил оборони України.

"Кожна ракета, кожен снаряд, кожен дрон, який агресор використовує на об'єкт з металу і фанери, - це зниження його можливості використовувати ці боєприпаси проти техніки та особового складу ЗСУ", - пояснив операційний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко, слова якого наведені у пресрелізі.

Він уточнив, що група ще 2022 року відгукнулася на запит військових і змогла налагодити виробництво макетів у стислі терміни. До теперішнього часу "Метінвест" безоплатно передав ЗСУ вже понад 250 таких конструкцій.

"Ми впевнені, що весь відповідальний український бізнес повинен слідувати подібним ініціативам, які допомагають ЗСУ. Тільки об'єднавши сили, ми переможемо", - підкреслив Мироненко.

У повідомленні зазначено, що конкретні моделі інженерних споруд виробляють у тісній взаємодії з фахівцями ЗСУ, виходячи з потреб фронту. Зовнішній вигляд макетів не відрізняється від справжньої техніки. Для досягнення такої точності інженерний персонал групи "Метінвест" дослідив усі фізичні параметри реального військового обладнання за інформацією з відкритих джерел і створив його ескізні проєкти, відтворюючи всі тонкощі обладнання. При цьому моделі постійно вдосконалюються.

Зазначається, що завдяки повній візуальній схожості інженерне обладнання вже довело свою ефективність. Моделі, які передали на головні напрямки фронту, вже не раз вводили в оману агресора, ставали його мішенями, рятуючи справжнє обладнання і життя українських захисників.

Крім цього зазначено, що "Метінвест" з перших днів повномасштабного вторгнення перевів виробництво на військові рейки і системно допомагає військовим, а також озброює українську армію. За півтора року російської агресії компанія в рамках ініціативи "Сталевий Фронт Ріната Ахметова" вже спрямувала на підтримку захисників 2 млрд грн. Зокрема, це виготовлені на власних потужностях і придбані 150 000 бронежилетів, понад 200 мобільних укриттів, а також тисячі дронів, тепловізорів, автомобілі, засоби зв'язку та інше військове обладнання, яке "Метінвест" закуповує і безкоштовно передає підрозділам Сил оборони України.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 611
Другие новости