Компании

все компании

Китай різко збільшує імпорт обладнання для випуску чіпів

25 серпня 2023 року, 16:50
Китай збільшив імпорт обладнання для виробництва напівпровідникових компонентів до рекордного рівня напередодні набуття чинності експортних обмежень з боку Японії та Нідерландів, пише газета Financial Times.

Згідно з даними Головного митного управління КНР, обсяг імпорту обладнання для випуску чіпів у червні та липні становив приблизно $5 млрд, що на 70% вище за показник за той самий період минулого року ($2,9 млрд).

Основну частину обладнання Китай закупив у Нідерландах і Японії. Ці дві країни в січні поточного року заявили, що приєднаються до експортних обмежень США щодо КНР у сфері напівпровідникового обладнання.

У Японії ці обмеження набувають чинності 23 липня, у Нідерландах - 1 вересня. Після початку їхньої дії покупцям обладнання доведеться отримувати спеціальні ліцензії від урядів цих країн.

Як зазначає FT, збільшення імпорту обладнання для випуску чипів показує, що Китай хоче уникнути будь-яких збоїв у реалізації своїх планів з розширення виробництва напівпровідникових компонентів.

"Це одна з відповідей Китаю на експортні обмеження, введені Нідерландами і Японією, - зазначає віце-президент тайванської аналітичної компанії Isaiah Research Люсі Чень. - Пекін створює запаси обладнання заздалегідь, щоб звести нанівець потенційні проблеми в ланцюжках поставок".

Імпорт Китаєм нідерландського обладнання для виробництва чипів у червні та липні зріс удвічі порівняно з травнем завдяки збільшенню постачань ASML Holding NV, зазначають джерела FT у галузі.

Головний виконавчий директор ASML Петер Веннінк заявив під час телефонної конференції для інвесторів минулого місяця про високий попит на обладнання, призначене для випуску не надто передових чипів, з боку китайських покупців.

Імпорт з Японії також зріс. Крім того, було відзначено підвищення поставок до Китаю обладнання для випуску чипів із Сінгапуру і Тайваню, зазначає FT.

По материалам: газета Financial Times





Просмотров: 247
Другие новости