Компании

все компании

Huawei і Ericsson домовилися про взаємне ліцензування патентів

25 серпня 2023 року, 17:38
Китайський виробник телекомунікаційного обладнання Huawei і його шведський конкурент Ericsson підписали довгострокову угоду про взаємне ліцензування патентів, пов'язаних, зокрема, зі стандартом мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G), ідеться в прес-релізі Huawei.

Угода охоплює продажі мережевих інфраструктурних рішень і споживчих пристроїв і надає сторонам доступ до патентованих, стандартизованих технологій одна одної в усьому світі, наголошується в прес-релізі.

Фінансових умов угоди не розкривають, проте Ericsson у своєму пресрелізі вказала, що розраховує на виручку від ліцензування прав на інтелектуальну власність у розмірі приблизно 11 млрд шведських крон ($1 млрд) у 2023 році.

Портфель Ericsson налічує понад 60 тис. патентів. Компанія щорічно інвестує в дослідження і розробки понад $4 млрд і "впевнена в зростанні виручки від прав на інтелектуальну власність завдяки подальшим угодам і освоєнню нових сфер ліцензування в довгостроковій перспективі".

Huawei зі свого боку зазначила, що 2022 року була лідером за кількістю заявок на видачу патентів, спрямованих до Європейського патентного відомства (4,505 тис.).

Акції Ericsson дорожчають на 0,1% на торгах у Стокгольмі в п'ятницю.




Просмотров: 295
Другие новости