Компании

все компании

Heineken йде з РФ і продає активи всього за 1 євро

25 серпня 2023 року, 16:43
Heineken N.V., одна з найбільших пивоварних компаній у світі, продала російські активи групі "Арнест" за символічну ціну в EUR1.

Угода отримала всі необхідні схвалення, йдеться в повідомленні пивоварного концерну. За підсумками транзакції Heineken, що володіла в Росії сімома пивоварними заводами, відобразить збиток у розмірі близько EUR300 млн.

Умови угоди не передбачають опціону на зворотний викуп активів.

Згідно з її умовами, "Арнест" має погасити борг російського бізнесу Heineken у розмірі EUR100 млн.

Виробництво бренду Amstel в Росії буде припинено протягом шести місяців, а жодні інші міжнародні бренди в периметрі групи більше не будуть ліцензуватися в РФ. Heineken, флагманський бренд концерну, перестав вироблятися в Росії ще минулого року після її повномасштабного вторгнення в Україну.

При цьому збережуться чинні 3-річні ліцензії на невеликі локальні бренди, які необхідні для забезпечення безперервності їхньої діяльності та закриття угоди. Heineken не надаватиме жодної підтримки брендам, не отримуватиме доходи, роялті з РФ.

Група зазначила, що виробничі компанії, які вирішили покинути російський ринок, стикаються зі значними труднощами. "І хоча це зайняло набагато довше часу, ніж ми сподівалися, угода забезпечує засоби для існування наших співробітників і дає нам змогу відповідально піти з країни", - наводяться в повідомленні слова глави Heineken Дольф ван ден Брінка.

Група "Арнест" - великий російський виробник парфюмерно-косметичної та господарсько-побутової продукції в аерозольній упаковці.

У вересні минулого року група придбала активи з виробництва алюмінієвих банок для напоїв у американської Ball Corporation. На початку року бізнес змінив найменування на "Арнест пакувальні рішення".

У березні минулого року Heineken у відповідь на розв'язану РФ повномасштабну війну проти України заявила про зупинення нових інвестицій та експорту в Росію, припинення виробництва, продажу та реклами свого флагманського бренду Heineken. Спочатку концерн планував піти з російського ринку в першій половині 2023 року.

ТОВ "Об'єднані пивоварні Хейнекен" (ОПХ) володіє сімома пивоварними заводами, входить до топ-3 російських виробників пива.

Портфель Heineken налічує близько 300 брендів, зокрема марки Heineken, Amstel, Birra Moretti, Desperados, Foster's, Newcastle Brown Ale, Sagres, Sol, Star, Strongbow, Tecate, Tiger тощо. Національні бренди в Росії включали марки "Охота", "Жигулівське", "Степан Разін", "Бочкарьов" та ін.




Просмотров: 339
Другие новости