Компании

все компании

"Vodafone Україна" закрив операцію з купівлі "Фрінет"

24 серпня 2023 року, 11:59
Оператор мобільного зв'язку ПрАТ "ВФ Україна" (ТМ "Vodafone Україна") оголосив про завершення придбання ТОВ "Фрінет", що надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом "О3" і має понад 163 тис. абонентів, повідомив Vodafone у середу.

"Наше переконання полягає в тому, що фіксований бізнес Vodafone Україна має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, зокрема на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)", - наведено в релізі слова генеральної директорки мобільного оператора Ольги Устинової.

Вартість угоди та інші деталі не уточнюють.

Уточнюється, що "Фрінет" є національним оператором широкосмугового доступу до мережі інтернет і надає послуги в Києві, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Компанія працює на ринку з 2008 року, будує свої мережі за технологією FTTx і GPON з використанням 10 і 40 гігабітних оптоволоконних магістралей і сучасного керованого обладнання від провідних компаній-виробників, що дає змогу надавати абонентам канали доступу до Інтернету зі швидкістю до 1 Гбіт/с.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні з числом абонентів 15,4 млн. Два роки тому компанія завершила операцію з купівлі за 517 млн грн національного оператора фіксованого зв'язку Vega, який присутній у 22 областях України та надає послуги інтернет за технологією GPON у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ "Фарлеп-Інвест".

За даними на сайті Vega, вона обслуговує понад 420 тис. абонентів, зокрема приблизно 150 тис. користувачів інтрнету.

З грудня 2019 року Vodafone Україна входить до складу NEQSOL Holding, що працює в Нідерландах, Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, Казахстані та ОАЕ.




Просмотров: 257
Другие новости