Компании

все компании

Низка найбільших банків США виплатить інвесторам близько $500 млн

24 серпня 2023 року, 17:39
Американські банки Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co. і швейцарський UBS погодилися виплатити групі інвесторів $499 млн у рамках угоди про врегулювання колективного антимонопольного позову, повідомляє Financial Times.

Позивачі у складі кількох американських пенсійних фондів звернулися до федерального суду Манхеттена ще 2017 року. Вони стверджували, що перераховані банки вступили в змову з метою перешкодити конкуренції на ринку кредитування акціями, обсяг якого оцінюють у $2,7 трлн.

У рамках операцій на цьому ринку інституційні інвестори надають іншим інвесторам активи в тимчасове розпорядження за певну плату.

На думку позивачів, банки перешкоджали розвитку таких бірж, як AQS у США і SLX у Європі, які потенційно могли сприяти зниженню витрат під час здійснення операцій кредитування цінними паперами. Зокрема, вони бойкотували інвесторів, які використовували зазначені торговельні майданчики, і скуповували їхню інтелектуальну власність, але при цьому ніяк її не використовували.

У 2022 році швейцарський Credit Suisse погодився виплатити позивачам у тій самій справі $81 млн. Наразі триває судовий розгляд щодо іншого відповідача - Bank of America Corp.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 314
Другие новости