Компании

все компании

Нацбанк опублікував рейтинг фінансових компаній України за виручкою в першому півріччі

24 серпня 2023 року, 13:50
ТОВ "Фінод", що займалася обміном валют і днями позбулася всіх ліцензій за рішенням Національного банку (НБУ), за підсумками першого півріччя 2023 року було найбільшою фінансовою компанією України за обсягом виручки - 2 млрд 115 млн грн.

Згідно з даними на сайті НБУ, у першому кварталі лідером була платіжна система "Новапей" із 1 млрд 666 млн грн виручки, однак у таблиці за півріччя її дані відсутні, тоді як у таблиці за перший квартал не було даних "Фінод".

Наступну трійку компаній, як і в першому кварталі, сформували такі, що надають мікрокредити, як ТОВ "Укр Кредит Фінанс" (ТМ "CreditKasa"), ТОВ "1 безпечна агенція необхідних кредитів" (ТМ "MyCredit") та "Інвеструм" (ТМ "ЗеСredit", "BananaCredit"), виручка яких становила від 1,16 млрд грн до 0,86 млрд грн.

При цьому "Укр Кредит Фінанс" у другому кварталі наростило виручку порівняно з першим кварталом майже в 1,5 раза, зміцнивши свої позиції, тоді як "1 безпечна агенція необхідних кредитів" на 28%, а ФК "Інвеструм" - на 5%.

"Інвеструм" із лідерів ринку має найменші витрати на оплату праці - всього 10,8 млн грн, а також близький до нуля прибуток.

Слідом із досить близькими показниками за виручкою - від 651,6 млн грн до 516,0 млн грн - ідуть ще шість компаній, що працюють на ринку мікрокредитування, а також мережа платіжних терміналів ФК "Контрактовий дім" (ТМ "Easypay").

Зокрема, йдеться про ТОВ "Манівео швидка фінансова допомога" (Moneyveo), яке відзвітувало про найбільші серед конкурентів витрати на зарплату, ФК "Е гроші ком", "Авентус Україна" (ТМ CreditPlus),, , ТОВ "Мілоан" - 617,47 млн грн, а також "Лінеура Україна" (ТМ "Credit7") і "Споживчий центр" (ТМ "ШвидкоГроші").

Найбільшим за розміром активів і прибутку в першому півріччі стало державне ПрАТ "Укрфінжитло", наприкінці минулого року капіталізоване за рахунок ОВДП - відповідно 55,5 млрд грн і 3,3 млрд грн.




Просмотров: 241
Другие новости