Компании

все компании

Фондові індекси АТР зросли за підсумками торгів

22 серпня 2023 року, 16:17
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону вийшли в плюс за підсумками торгів у вівторок, причому японський індикатор завершив зростанням другу сесію поспіль.

Інвестори продовжують оцінювати зниження ключової відсоткової ставки в Китаї та ймовірність подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики в другій за величиною економіці світу.

Крім того, учасники ринку чекають початку щорічного економічного симпозіуму в Джексон-Хоулі, який відбудеться 24-26 серпня. У заході, організованому Федеральним резервним банком (ФРБ) Канзас-Сіті, традиційно беруть участь глави світових центробанків, міністри фінансів, наукові діячі та учасники фінансового ринку.

Китайський індекс Shanghai Composite підвищився за підсумками торгів на 0,88%, гонконгський Hang Seng - на 0,95%, хоча обидва індикатори провели більшу частину сесії в "червоній зоні".

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) у понеділок опустив відсоткову ставку за кредитами (LPR) строком на один рік на 10 базисних пунктів (б.п.) - до 3,45% річних, рекордно низького рівня. Тим часом більшість експертів очікували зниження ставки на 15 б.п.

Ставка за п'ятирічними кредитами - головний орієнтир для ринку іпотеки - залишилася на позначці 4,2% річних, йдеться в повідомленні НБК.

У Гонконзі активне зростання продемонстрували акції автодилера Zhongsheng Group Holdings (+5,9%), фармкомпанії Hansoh Pharmaceutical (+4,5%) і гірничодобувної Zijin Mining Group (+4,1%).

Тим часом ціна паперів ритейлера спортивних товарів Li Ning опустилася на 3,3%, China Overseas Land & Investment, що працює у сфері нерухомості, - на 1,4%, виробника спортивного одягу та взуття Anta Sports Products - на 1%.

У Шанхаї істотний підйом зафіксували папери Zhongji Innolight (6,9%), Foxconn Industrial (10%), Inspur Electronic (5,9%), Kunlun Tech (3,6%) і Inessa Intelligent Tech (10%).

Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилося на 0,92%.

Лідерами зростання на біржі в Токіо стали акції Advantest Corp., що подорожчали на 4,6%. Також різко зросли котирування паперів Resona Holdings (на 3,5%) і Toyota Tsusho (на 3,4%).

Австралійський індекс S&P/ASX 200 зріс на 0,09%, південнокорейський Kospi - на 0,28%.

Капіталізація гірничодобувної компанії BHP опустилася на 0,7% на слабкій піврічній звітності, тоді як ринкова вартість південнокорейського автовиробника Hyundai Motor підвищилася на 1%.




Просмотров: 207
Другие новости