Компании

все компании

У Києві створять мурал, присвячений Українському Червоному Хресту

19 серпня 2023 року, 13:20
Два мурали, присвячені діяльності Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), з'являться на торцевих стінах будівлі на вул. Костянтинівська, 4 у Подільському районі Києва.

"Подільська районна організація Товариства Червоного Хреста... Києва розробила проєкт із розміщення на території Старого Подолу двох мальовничих муралів. Для нас важливо, щоб ці монументальні зображення стали не лише носієм соціально важливої інформації, а й окрасою історичного середовища Подолу", - написало ТЧХУ на своїй сторінці у Фейсбуці в п'ятницю.

Проєкт "Мурал Червоного Хреста на Подолі" передбачає, що на одному муралі буде зображено історичну частину Києва, прапор Червоного Хреста та Червоного Кристала - основних символів Міжнародного Руху, битву під Сольферіно, що привела до ідеї створення організації, а в центрі композиції - засновника руху Анрі Дюнана.

На іншому муралі можна буде побачити впізнавані будівлі Подолу та символічні зображення напрямів діяльності ТЧХУ - видача гуманітарної допомоги, психосоціальна підтримка постраждалим, навчання населення наданню першої допомоги, діяльність загонів швидкого реагування.

Проєкт реалізується в рамках #BraVo - розвиток організацій та волонтерства.




Просмотров: 280
Другие новости