Компании

все компании

Ринки акцій АТР падають слідом за зниженням Волл-стріт

18 серпня 2023 року, 15:27
Ринки акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у п'ятницю слідом за зниженням Волл-стріт на тлі стрибка прибутковостей US Treasuries.

Негативом для азіатських ринків також стала інформація про те, що китайський забудовник China Evergrande Group подав заяву про банкрутство в Нью-Йорку. Це посилило побоювання інвесторів щодо ринку нерухомості КНР і наслідків проблем девелоперів для китайської економіки загалом.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite опустився під час торгів на 0,43%, гонконгський Hang Seng втрачає 1,64%.

China Evergrande подав заяву про банкрутство відповідно до ст. 15 Кодексу про банкрутство США. Ця стаття забезпечує іноземним компаніям з американськими активами доступ до судів у США і захищає їх від претензій американських кредиторів у період реструктуризації, пише Market Watch.

На цьому тлі папери інших представників сектора знижуються. Так, ціна акцій Jinke Property впала на 2,8%, Greenland Holdings - на 1,3%, China Vanke - на 0,8%.

У Шанхаї також помітно дешевшають акції Kunlun Tech (-5,7%) і Hongbo Co. (-2,6%), у Гонконзі - JD Health (-11,5%), Alibaba Health (-8,3%), Li Ning Co. (-3,4%).

Вартість паперів Lenovo Group впала на 4,2%. Китайський виробник персональних комп'ютерів різко скоротив чистий прибуток і виручку в першому фінансовому кварталі через слабкі показники в сегменті електронних пристроїв та інфраструктурних рішень.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 0,8% під час торгів.

Споживчі ціни в Японії в липні зросли на 3,3% у річному вираженні, йдеться у звіті міністерства внутрішніх справ і комунікацій країни, опублікованому в п'ятницю.

Таким чином, інфляція залишилася на рівні попереднього місяця. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав її уповільнення до 2,5%.

Ціни без урахування свіжих продуктів харчування (ключовий показник, що відстежується центробанком країни) минулого місяця зросли на 3,1% у річному вираженні - мінімальними темпами за чотири місяці. У червні зростання становило 3,3%. Показник залишається вищим за цільовий рівень Банку Японії у 2% вже 16 місяців поспіль.

Акції Fast Retailing втрачають у ціні 1%, Sony Group - 1,2%, Mitsubishi UFJ Financial - 0,8%, Sumitomo Mitsui - 0,77%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi опустився на 0,7% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 втрачає менше 0,1%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 214
Другие новости