Компании

все компании

Чистий прибуток Talos Energy впав у 14 разів

17 серпня 2023 року, 10:01
Американська Talos Energy Inc. у другому кварталі знизила чистий прибуток до $13,7 млн порівняно з $195,1 млн роком раніше, повідомляється в прес-релізі компанії.

Порівняно з першим кварталом чистий прибуток знизився в 6,6 раза. Загалом за півріччя цей показник впав більш ніж у 1,2 раза рік до року, до $103,5 млн.

Виручка Talos Energy у другому кварталі збільшилася до попереднього на 13,8%, до $367,2 млн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року показник знизився майже в 1,4 раза. Загалом за півріччя виручка впала на 26% рік до року, до $689,8 млн.

Ціна реалізації нафти у звітному періоді становила $71,44 за барель, скраплений природний газ продавали по $16,25 за барель, природний газ - за $2,46 за тисячу куб. футів.

Капітальні витрати практично не змінилися квартал до кварталу, залишившись на рівні $191,2 млн, однак це в 2,2 раза вище, ніж за аналогічний період минулого року. Скоригований вільний грошовий потік зменшився до $12,9 млн порівняно з $45,7 млн у першому кварталі, рік до року він знизився майже в 10,5 разів.

Загальний обсяг виробництва вуглеводнів у квітні-червні становив 70,3 тис. барелів нафтового еквівалента на добу, що на 9,5% більше, ніж у першому кварталі.

Чистий борг компанії за рік збільшився в 1,4 раза і перевищує $1 млрд.

У травні Talos оголосила про договір з Grupo Carso щодо продажу 49,9% акцій Talos Mexico, якій належить 17,4% у проєкті розробки родовища Zama. Компанія оцінила Talos Mexico в $250 млн і розраховує отримати близько $125 млн за пакет, що продається, - $75 млн під час закриття угоди, очікуваного в третьому кварталі, і близько $50 млн після старту видобутку.

У червні Національна комісія з вуглеводнів Мексики затвердила план розвитку Zama, представлений у березні. Talos активно працює з інтегрованою проектною групою для просування початкового проектування (FEED) та інших необхідних робочих моментів для прийняття остаточного інвестиційного рішення.

Американська компанія, яка відкрила родовище Zama 2017 року і вклала значні кошти, хотіла бути оператором проєкту. Однак уряд Мексики влітку 2021 року передав національній Pemex контроль над спільним розробленням. Talos Energy та її партнери - німецька Wintershall DEA і британська Premier Oil - оцінюють видобувні запаси на родовищі в 670 млн барелів нафтового еквівалента, що робить відкриття одним із найбільших.

Talos Energy - незалежна нафтогазова компанія зі штаб-квартирою в Х'юстоні, є одним із найбільших операторів у Мексиканській затоці.

Grupo Carso S.A.B. de C.V. - мексиканська холдингова компанія, контрольована мільярдером, одним із найбагатших людей планети Карлосом Слімом Елу.




Просмотров: 247
Другие новости